In  de gemeente Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem kunnen bewoners gebruik maken van ANWB Automaatje. Een vrijwillige chauffeur in bezit van eigen auto vervoert u naar uw plek van bestemming in Nederland. Desgewenst wordt u van deur tot deur begeleid en ondersteund. U kunt ook uw rollator meenemen. U kunt u ritje twee dagen vooraf telefonisch boeken. Klik hier om een videoimpressie te krijgen hoe een ritje uitziet.

Kosten

Een ritje van huis tot huis (of locatie) kost 30 cent per km. Betaling gaat contant aan de chauffeur. Via een bonnenboekje wordt de kilometerstand van de rit genoteerd. De kilometerstand start vanaf het woonhuis van de chauffeur tot en met de plaats van bestemming en voor een retour geldt: vice versa.

Boek een autoritje 

Tijden en data komen tot stand op basis van de beschikbaarheid van de vrijwillige chauffeurs. U kunt aangeven wanneer u een ritje wenst en zoeken een passende chauffeur.

Vrijwilliger worden

Mocht u interesse hebben om als vrijwillige chauffeur van start te gaan voor ANWB automaatje, dan horen wij graag van u. U kunt zich aanmelden via

Aanmeldformulier Alphen aan den Rijn en de bijbehorende overeenkomst.

Aanmeldformulier Kaag en Braassem 

 

 

 

 

 

 Handig én gezellig

man 70plus"Ik ben erg blij dat het voor mij nu ook mogelijk is een ritje buiten Alphen aan den Rijn te boeken. Zo kan ik nu reizen naar mijn vriendin in Amsterdam en mijn neef, die onverwacht in het ziekenhuis in Amersfoort ligt. De komst van het ANWB Automaatje scheelt mij drie keer overstappen met openbaar vervoer.

Het is best luxe om door een persoonlijk chauffeur vervoerd te worden. En ook nog eens gezellig.Tijdens de rit maken we een praatje. We draaien wat muziek van vroeger en voor ik het weet ben ik gearriveerd op mijn plek van bestemming. Het sociale contact met mijn chauffeur vind ik erg prettig."