Ben jij al uit de kast gekomen?

12 oktober

Gisteren was het Coming Out dag; de internationale Kom-Uit-De-Kast dag voor jongeren. Ook voor jongere inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. Deze dag gaat vooral over de zichtbaarheid en acceptatie van deze groep in de maatschappij en op school.

Foto bij Ben jij al uit de kast gekomen?

Volgens Geert-Jan Edelenbosch Projectmanager Jeugd en Educatie van het COC Nederland is het voor veel jongeren in Nederland nog lastig om uit de kast te komen als homoseksueel, lesbienne, biseksueel, transgender of intersekse. Dat komt volgens hem met name omdat over het algemeen de schoolomgeving nog als onveilig ervaren wordt.

Ga in gesprek
Tom in de buurt, Go voor Jeugd  en Centrum Jeugd en Gezin zijn er voor jongeren die het fijn vinden om met iemand een gesprek te kunnen voeren over de vragen of onderwerpen waar ze tegenaan lopen. En dat kunnen ook leuke dingen zijn, of kleine vragen. Misschien heb je wel een leuk idee om iets te doen. Of lijkt het je prettig als je gewoon eens met iemand kunt praten met een kopje koffie? Ook daarvoor kun je als jongere terecht bij Tom in de buurt.

Met wie ga je in gesprek?
Voor jonge inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem geldt:

  • Als je jonger bent dan 18 jaar kun je contact opnemen met Go voor Jeugd via: info@govoorjeugd.nl, bellen kan via: 085 13 01 641. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is bereikbaar via 088-254 23 84.
  • Als je ouder bent dan 18 jaar dan kun je contact opnemen met Tom in de buurt via:info@tomindebuurt.nl of bellen via: 088 900 45 67 je wordt dan in contact gebracht met de juiste wijkcoach.