Computercursus voor senioren

1 oktober

Tom in de buurt organiseert computerles voor ouderen. Op aanvraag leren deelnemers in zes individuele lessen de basisprincipes van de computer. Ook is er aandacht voor de omgang met social media. De cursussen vinden plaats in Westerhove (Anna van Burenlaan 147) en Wielewaal (Kwartelstraat 66) in Alphen aan den Rijn. Geïnteresseerden kunnen zich telefonisch melden, waarna de cursus wordt ingepland.

Foto bij Computercursus voor senioren

Voor iedereen

“De computerles is echt maatwerk”. vertelt de docent. Hij geeft samen met anderen senioren les op de computer. “We krijgen verschillende mensen met diverse vragen. Bij de één gaat het over het aanzetten van de computer en het omgaan met de muis, bij een ander gaat het om internetbankieren of het opzoeken van OV-informatie. Iedereen heeft z’n eigen vragen en tempo en daar passen we de begeleiding op aan.”

Social media

In de lessen is er ook aandacht voor social media.: “We krijgen daar veel vragen over, vooral van deelnemers die foto’s willen bekijken via Facebook. Die site is met een beetje hulp vaak heel toegankelijk voor senioren. Ook helpen we deelnemers met mobiel internet op laptops, tablets en smartphones.”

Voor de cursus wordt gebruik gemaakt van computers in wijkcentra Westerhove en Wielewaal.

Aanmelden

Bel naar algemeen nummer 088-9004567

Kosten voor deelname: euro 30,- voor zes lessen van ongeveer 50 minuten.

Voor meer informatie:

K. Swier
Tom in de buurt
06-20137894