Culturendag Nieuwkoop: proeven en spelen

11 september

Kom op zaterdag 22 september naar de tuin van Tom in de buurt, gezellig spelletjes spelen en hapjes proeven uit verschillende culturen. Voor de derde keer op een rij wordt de Culturendag Nieuwkoop georganiseerd. De culturele rijkdom van de wijk wordt op deze dag zichtbaar gemaakt.

Foto bij Culturendag Nieuwkoop: proeven en spelen

Spontaniteit en meedoen

Verschillende culturen presenteren hun typische spelletjes en hapjes. Deelnemers van de spelletjes dingen zelfs mee naar een kleine prijs. Iedereen mag meedoen. Bij de kramen krijgen bezoekers uitleg, waarna ze kunnen proeven of spelen. Jongeren en jeugd zijn van harte welkom om mee te doen. Kinderen kunnen gratis kennis maken met sporten en spelletjes uit andere landen doen.Lara van den Helder is één van de initiatiefnemers van deze dag “Ik hoop dat er een Olympische gedachte ontstaat bij het spelen van de spelletjes. Ieder land strijdt voor de eer, maar meedoen is belangrijker dan winnen. Verleden jaar eindigde de dag spontaan in een groot dansfeest. Die spontaniteit is leuk en ontroerend om te zien.”

 

Laagdrempelig

 

Ook fijnproevers zijn van harte welkom om typische gerechten uit onder meer Pakistan, Syrië, Somalië en Italië te komen proeven. De van oorsprong Pakistaanse Naveed Malik is kok en doet al drie jaar mee met deze dag. Dit jaar is hij voor het eerst bij de organisatie betrokken. Hij vertelt: “Iedereen heeft vanuit zijn eigen achtergrond iets bijzonders te laten zien of proeven. We kunnen zoveel van elkaar leren, het is tevens een mogelijkheid om meer begrip en respect voor elkaar te krijgen.” José Chatlein is ook betrokken bij de organisatie ‘de combinatie van spelletjes spelen en eten proeven is ideaal. Het is laagdrempelig en ik hoop dat inwoners spontaan langskomen, iedereen is van harte welkom.

De dag wordt om 10.00 uur feestelijk geopend door wethouder Bernadette Wolters. Daarna zal de dag los knallen. Voor een impressie van voorgaande jaren, kijk op de facebookpagina van Burendag Nieuwkoop.

Locatie: De tuin van Tom in de buurt

Adres Maarten Freeke Wije 2 D Nieuwkoop

Duur: van 10.00 – 16.00 uur