Gemeente enthousiast over vrijwilligersinitiatief TomMobiel

27 juli

Vanaf dinsdag 5 september gaat er een pilot van start met de TomMobiel. De TomMobiel lijkt op een grote golfkar en biedt een kleinschalige en laagdrempelige vorm van vervoer voor korte afstanden. Inwoners van de wijk Kerk en Zanen kunnen hun ritten met de TomMobiel straks inplannen via Tom in de buurt.

Foto bij Gemeente enthousiast over vrijwilligersinitiatief TomMobiel

De TomMobiel is een nieuwe vervoersvoorziening die gerund zal worden door vrijwilligers. Het initiatief om deze pilot op te starten in de wijk Kerk en Zanen komt van een groep vrijwilligers van het Parkinsoncafé en het samenwerkingsverband Tom in de buurt. 


Wethouder De Jager: “De TomMobiel verbetert de mobiliteit van kwetsbare en oudere inwoners. Er is voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Een mooie aanvulling op de voorzieningen.” De pilot met TomMobiel is tegelijkertijd een werkervaringsproject waar vrijwilligers breed werkervaring opdoen. En hierdoor hopelijk makkelijker aan een baan komen. De TomMobiel is duurzaam en volledig emissie-vrij. Wilt u ook vrijwilliger worden bij dit project? Neem dan contact op met Tom in de buurt ( 
088 900 4567) - en vraag naar wijkteam Alphen West.

Op woensdag 23 augustus bent u vanaf 12.00 uur van harte welkom om de feestelijke lancering van deze pilot bij te wonen bij wijkcentrum Kerk en Zanen.