Geslaagde fietsdag voor senioren en statushouders

6 juli

De fietsdag voor senioren en statushouders is een daverend succes gebleken. Op 29 juni deden 17 statushouders en 20 senioren mee aan de fietsdag.

Foto bij Geslaagde fietsdag voor senioren en statushouders

De dag stond in het teken van het stimuleren van fietsen onder senioren en het bevorderen van de fietsveiligheid. Daarnaast stond de fiets als vliegwiel symbool voor de bevordering van de integratie van statushouders in onze gemeente.

Tijdens de dag werd voorlichting gegeven over veilig fietsen. Daarna werden er op een parcours fietsoefeningen gedaan.Vervolgens werd een gezamenlijke fietstocht ondernomen door de wijk Ridderveld en werd stilgestaan bij gevaarlijke fietsknooppunten. De lunch werd gezamenlijk genuttigd bij boomgaard De Brongaard in de Ridderbuurt, waar wethouder Tseard Hoekstra het belang van veilig fietsen nogmaals benadrukte.

De fietstocht werd mogelijk gemaakt vanuit de samenwerking tussen de gemeente, Tom in de Buurt, Alphen Beweegt, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond Alphen, boomgraad de Brongaard en Serviceflat Driehoorne. Er wordt nu al uitgekeken naar de volgende fietsdag.