'Handjes in de wijk' verzorgt computercursus

12 maart

In samenwerking met Tom in de buurt biedt het Gilde inwoners in Alphen aan den Rijn (vanaf 18 jaar) en statushouders in het bijzonder; de mogelijkheid om via een korte cursus de digitale vaardigheden te verbeteren. Het online kunnen vinden van relevante informatie, het invullen van gegevens en het doen van aanvragen zijn belangrijk in het kunnen vinden van de weg in de huidige samenleving.

Foto bij 'Handjes in de wijk' verzorgt computercursus

Denk ook aan zaken als het aanvragen van een digi-d, inloggen, een ticket boeken of betalingen doen of het opzoeken van informatie via relevante zoekmachines.

De computercursus is een activiteit die valt onder  het nieuwe samenwerkingsverband met de naam ‘Handjes in de wijk.’ Twaalf verschillende organisaties waaronder Tom in de buurt en het Gilde werken onder deze naam samen om statushouders te ondersteunen in hun participatie en integratie in de Nederlandse samenleving. De computercursus wordt gegeven door vrijwilligers van het Gilde. Zij leren deelnemers omgaan met een Windows laptop, iPad, Android tablet, smartphone, E-reader of digitale camera.

Het bijzondere aan deze cursus is de persoonlijke aandacht die er is voor de deelnemers in het bedienen van de computer, labtop of tablet. De instructielessen worden inéén-op-één-sessies gegeven van twee uur van 10.00-12.00 uur op 8, 17, 22 en 31 januari, 5, 14, 19 en 28 februari, 5, 14, 19 en 28 maart, 2, 11, 16, 25 en 30 april, 9, 14, 23 en 28 mei. In de maanden juni, juli en augustus zijn er geen lessen.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via het kantoor van het Gilde, tel. 0172-242232, of een email naar info@gildealphenaandenrijn.nl. Na telefonisch contact door de coördinator wordt u ingedeeld of op een wachtlijst geplaats. De kosten bedragen slechts € 5 per sessie.