KNUS: samen maakt het leven rijker

25 februari

Tom in de buurt en WIJdezorg zetten zich in voor kwetsbare ouderen die zelfstandig wonen, moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten. De kwetsbaarheid van ouderen kan worden versterkt door bijvoorbeeld een fysieke en/of geestelijke beperking, een klein sociaal netwerk, een moeilijke financiële situatie of verlegenheid en angst. Tom in de buurt en WIJdezorg willen dat kwetsbaren en eenzame ouderen uit dezelfde wijk of gemeente regelmatig met elkaar in contact kunnen komen en willen ervoor zorgen dat er mooie verbindingen ontstaan.

Foto bij KNUS: samen maakt het leven rijker

WIJdezorg en Tom in de buurt organiseren daarom ‘Knus’ een laagdrempelige ontmoetingsmogelijkheid in het restaurant van de Kaleidoscoop. Daar wordt onder het genot van een lekker kopje koffie en een georganiseerde activiteit een knus samenzijn gecreëerd. Deelname aan Knus is gratis. Er is een mogelijkheid om tegen betaling gebruik te maken van een gezamenlijke maaltijd of lunch.

Beide organisaties geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner en rijker maakt. Het is hun missie kwetsbare ouderen te verbinden. Hiermee willen Tom in de buurt en WIJdezorg een brug slaan tussen vergeten worden en aandacht krijgen.

Eind maart is een informatiebijeenkomst gepland. De precieze datum wordt nog nader bepaald.

Artikel afkomstig van Alphens Nieuwsblad