Nieuw: gps personenalarmering

28 april

Tom in de buurt biedt een nieuwe vorm van personenalarmering: gps alarmering. Met behulp van een klein apparaatje kan zowel binnen als buitenshuis de alarmering worden ingeschakeld. Dit is ideaal voor mensen die behoefte hebben veiligheid en vrijheid.

Foto bij Nieuw: gps personenalarmering

Tot nu toe was personenalarmering met behulp van een zender gekoppeld aan een kastje in huis. De sterkte van de zender bepaalde in hoeverre contact kon worden gelegd met het kastje en bepaalde dus de cirkel waarin de gebruiker verbonden was aan de alarmering. Dit was vaak zo’n 50 tot 70 meter.
Veel ouderen willen de garantie van veiligheid echter niet alleen in huis, maar ook bewegingsvrijheid en dus ook personenalarmering buitenshuis. Het nieuwe kleine, lichte apparaatje dat aan de personenalarmering wordt gekoppeld, biedt deze mogelijkheid.


Zelfstandig
Personenalarmering maakt  het mogelijkheid om langer zelfstandig te blijven wonen met een stukje veiligheid als iets misgaat. Bij nood is met een druk op de knop hulp onderweg is: het alarmsignaal gaat of naar de alarmcentrale of naar een kring van familie, vrienden of mantelzorgers.
De voordelen van gps t.o.v. de huidige personenalarmering zijn:

  • altijd geografische lokalisering en een luisterverbinding.

  • de zender is klein; heeft de  omvang van een klein luciferdoosje

  • het bereik is groot, zowel binnen- als buitenshuis; in heel Europa

 
Aanvragen
Inwoners van de gemeente Alphen aan de Rijn kunnen zich abonneren op deze vorm van personenalarmering via Tom in de Buurt.
Meer informatie staat op deze website:

Bel 0172-727817 of stuur een e-mail naar personenalarmering @tomindebuurt.nl