Nominatie taalcoaches

22 oktober

Taaldocenten van Tom in de buurt zijn genomineerd in de Taalheldenverkiezing van de Stichting Lezen en Schijven. De docenten dingen mee naar de provinciale uitverkiezing TaalHelden. Op 3 november maakt de jury bekend wie die jaar de taalvrijwilliger, de bruggenbouwer en de cursist van Zuid-Holland zijn. Vanwege hun bijzondere inzet voor taal in de categorie Taalbegeleiderhebben zij een lintje en oorkonde ontvangen.

Foto bij Nominatie taalcoaches

Met de TaalHeldenprijs vraagt Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. In alle twaalf de provincies worden de komende maanden TaalHeldenprijzen uitgereikt. Uit deze provinciale TaalHelden worden in januari 2019 drie landelijke TaalHelden verkozen. Deze landelijke prijs wordt uitgereikt door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden

Enthousiast en bevlogen  
Maandag 8 oktober zijn op wijkcentrum de Ridder de taaldocenten genomineerd in de Taalheldenverkiezing vanwege hun bijzondere inzet voor taal in de categorie Taalbegeleider. Team Noord van Tom in de Buurt heeft dit team van docenten genomineerd vanwege hun, soms al jarenlange inzet als vrijwillige taaldocenten. “Jullie enthousiasme, bevlogenheid en betrokkenheid is aanstekelijk en inspirerend. In tijden van verandering en hectiek is gebleken dat jullie met elkaar de taallessen van Tom in de Buurt Noord, zelfstandig gaande hebben gehouden. Jullie wierven zelf nieuwe vrijwilligers, vallen voor elkaar in tijdens ziekte of vakantie en verzorgen met elkaar een periodiek overleg. Met elkaar dragen jullie niet alleen actief bij aan het leren van een nieuwe taal, maar ook op het sociale en maatschappelijke vlak maken jullie verschil.”

Compliment voor alle vrijwilligers

Er zijn veel vrijwilligers op het gebied van taal actief in de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze nominatie is dan ook een groot compliment aan een ieder die zich als taalvrijwilliger inzet.