Op stap met de Tom-bus

30 november

Komen de muren op u af? Of heeft u gewoon zin in een uitje met leeftijdsgenoten? De Tom-bus biedt ouderen in Alphen aan den Rijn begeleiding met vervoer naar dagbesteding, winkels en activiteiten. In deze nieuwsbrief leest u het programma voor de maand december met vele leuke uitjes.

Foto bij Op stap met de Tom-bus

Op vrijdag 7 december gaan we naar Panorama Mesdag in Den Haag. Woeste zeeën, dreigende luchten, ravage en vissersleed: de komende maanden staat storm centraal in het Panorama Mesdag. Schilderijen van Hendrik Willem Mesdag, Jozef Israëls, Louis Meijer, Andreas Schelfhout en Johannes Christiaan Schotel verbeelden op indrukwekkende wijze de vernietigende kracht van de natuur.

Stroopwafeltje eten
Houdt u meer van lekkers dan museumbezoek? Ga dan op vrijdag 14 december mee naar de Stroopwafelfabriek in Gouda. Ontdek het verhaal achter Kamphuisen en stap zelf de wondere wereld van de Siroopwafelfabriek binnen. Eenmaal binnen komt de heerlijke, zoete geur van siroopwafels je tegemoet en kun je zelf ervaren hoe de lekkerste siroopwafels van Gouda gemaakt worden.

Kerstcadeaufair te Baarn
December is de maand van cadeautjes geven. Daarom gaan we op vrijdag 21 naar de Kerscadeaufair. Deze fair biedt een gevarieerd aanbod van mooie en lekkere producten op een prachtig landgoed. Naast een wandeling door de eeuwen oude bossen en park is een bezoek aan het kasteel een absolute aanrader. Er bestaat een uitgebreid aanbod om iets te eten op de markt maar ook om iets lekkers mee te nemen voor thuis bij de borrel. Kortom geniet en beleef.

En zo zijn er iedere maand allerlei mogelijkheden. Benieuwd? Iedere maand verschijnt er een nieuwsbrief met nieuw aanbod. Lees de nieuwsbrief december .

Aanmelden
Tom in de buurt is op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur bereikbaar via telefoonnummer; 06-15 66 80 20.
U kunt uzelf ook aanmelden via het algemene Tom-nummer 088-900 4567. Hier kunt u tijdens kantooruren terecht. U kunt zich daarnaast ook aan- of afmelden door te mailen naar tombus@tomindebuurt.nl. Wij laten u uiterlijk een dag van te voren tussen 9 en 12 uur weten of het uitje door zal gaan en of u mee kunt.

Wilt u bij het inschrijven op het volgende letten:

  • Heeft u individuele begeleiding nodig tijdens de uitjes van de Tombus, geef dit dan aan bij uw aanmelding. U dient zelf voor deze begeleiding te zorgen en hiervoor ritprijs + overige te betalen. Maximaal 1 persoon met begeleiding per bus.
  • Individuele begeleiding = o.a. hulp bij duwen rolstoel, individuele ondersteuning bij activiteiten. In overleg met wijkcoach wordt individuele begeleiding vastgesteld.
  • Graag bij het aanmelden, vermelden of u gebruik maakt van een rolstoel of rollator.
  • Wilt u met iemand samen naar een uitje? Geef dit dan aan. Wij gaan dan ons uiterste best doen dat u in dezelfde bus kunt.