Open dag Werkplaats om de Hoek

25 februari

Op 28 februari is er een open dag bij werkplaats Om de Hoek in samenwerking met Tom in de buurt en De Driemaster. U kunt met eigen ogen zien wat er zoal gebeurt in Werkplaats om de Hoek en wat de vrijwilligers voor uw vereniging kunnen betekenen.

Foto bij Open dag Werkplaats om de Hoek
Iedereen kan er meedoen aan een zinvolle vorm van dagbesteding of vrijwilligerswerk. In de houtwerkplaats maken de medewerkers mooie steigerhouten meubels. U kunt van alles bestellen: bijvoorbeeld tafels, banken, kasten of vogelhuisjes. Het naaiatelier maakt kussens voor de steigerhouten banken. Maar ook schorten, tasjes, slingers, tafelkleedjes en meer. In de Digi Werkplaats worden oude en defecte computers vernieuwd en gerepareerd. U kunt er ook terecht voor mooie ontwerpen voor posters, reclamemateriaal of websites.In de moestuin worden groenten en fruit verbouwd. Aan de weg staan deze te koop. Soms is het mogelijk om zelf te komen plukken. Om de Hoek is de naam van het thee- en koffiehuis. U kunt er op afspraak met een groep een kopje koffie drinken met iets lekkers, of vergaderruimte huren.
 

Dankbaar gebruik

Wist u dat er in Kaag en Braassem een werkplaats is waar verenigingen klussen kunnen laten doen? Sommige verenigingen maken daar al dankbaar gebruik van:
"Ik ben zeer tevreden over Werkplaats Om de Hoek. Ze ondersteunen ons met het ontwerpen van posters, flyers en onze ladder van het seizoen als onze PR-dame te weinig tijd heeft en geven goed advies. Er moet alleen geen tijdsdruk op gelegd worden. Maar als je dingen op tijd aangeeft, is steeds prima in orde!", zegt Anke Kusters van Wij presenteert.
 
"Werkplaats om de Hoek heeft voor ons een houten bord gemaakt, dat bevestigd wordt aan het door ons geschonken insectenhotel op De Bult in Nieuwe Wetering. De tekst luidt: “aangeboden door Stichting Groen Licht”. Ook hebben ze 10 houten kabouters uitgezaagd, die we gebruiken bij een natuurpad voor kinderen van 4 en 5 jaar. We zijn heel tevreden over hun werk", aldus Corrie Uljee van Groen Licht. 
 
"Om de hoek is een leuke plek voor een koffiestop. Ik weet dat er meerdere vrijwilligers zijn die (bij herhaling) met hun gast daar op de koffie geweest zijn, tijdens ons fiets seizoen. Ik zelf heb daar ook een keer een tussenstop gemaakt met een gast en heerlijk koffie gedronken. Het is een leuke plek en zeer vriendelijke bediening", vertelt Idi van der Meer van Fietsmaatje.
 
"Vrijwilligers van de Digi Werkplaats zijn bezig een website te bouwen voor Autisme Kaag en Braassem en ze maken een logo voor ons. Hun aanbod is gratis maar daar staat tegenover dat je geen gloeiende haast moet hebben. Het werkt prima voor ons, omdat we weten met welke doelgroep we te maken hebben", aldus Miriam van der Borght van Autisme Kaag en Braassem.
 
Datum: zondag 28 februari 2016
Tijd: 11.00 - 14.00 uur.
Adres: Werkplaats om de Hoek, Leidseweg 23, 2374 AT Oud Ade.
 
Iedereen is van harte welkom!