Praat mee over vrijwlliger worden en zijn

3 mei

Vrijwilligers vinden en behouden is een uitdaging voor veel vrijwilligersorganisaties. Tom in de buurt organiseert in samenwerking met Actief Rijnwoude op 14 juni een hoorcollege. Praat mee over vrijwilliger worden en zijn. Laat u horen!

Foto bij Praat mee over vrijwlliger worden en zijn

Hoe gaat u van betrokkenheid naar actie? Hoe zorgt u ervoor dat betrokkenheid duurzaam blijft? Het vergt een nieuwe manier van kijken. Kijken naar mensen die op een andere wijze bij de organisatie betrokken zijn. De achterban van de organisatie is breder dan alleen de vrijwilligers, en verschillende mensen zijn op verschillende manieren betrokken. Dat vraagt veel van organisaties als het gaat om het werven van nieuwe en aansturen van huidige vrijwilligers, om het betrekken van een bredere groep mensen en de afstemming van hun activiteiten met die van de zittende vrijwilligers. Vrijwilligersorganisaties willen ook graag nieuwe, jonge vrijwilligers bereiken en betrekken. Hoe doet u dat? En waar haalt u die vandaan in een tijd waarin jongeren een dag wel twee keer kunnen vullen met hun bezigheden?

Tom in de buurt organiseert samen met Actief Rijnwoude een hoorcollege 'Vrijwilligers werven en behouden voor vrijwilligersorganisaties.' Als vrijwilliger van Tom in de buurt kunt u hieraan deelnemen.

De avond wordt verzorgd door Dhr. Tim ‘S Jongers van PEP Den Haag.

Aanmelden verplicht:

Er kunnen maximaal twee vrijwilligers van dezelfde organisatie meedoen.

U kunt zich aanmelden bij:

vrijwilligers@tomindebuurt.nl

Graag vóór 4 juni

Er kunnen maximaal 60 vrijwilligers deelnemen aan de bijeenkomst. Asl u eerder heeft deelgenomen aan dit hoorcollege dan kan dat helaas niet nogmaals.

Datum:            14 juni 2018:  19.30 uur – 21.30 uur;  zaal open 19.00 uur

 Locatie:           Wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 51- 59, 2408 NV Alphen aan den Rijn.

Kosten:           geen

 

 

U bent van harte welkom!