Team Nieuwkoop helpt bij Culturen Dag 2016

22 februari

Op zaterdag 24 september organiseert Riham Salah, vrijwilliger bij Tom in de buurt, de eerste Culturen Dag Nieuwkoop.

Foto bij Team Nieuwkoop helpt bij Culturen Dag 2016

Tijdens een taalcursus leerde Riham de wijkcoaches Femke van Dam, Arlette Hogervorst en Corrina van der Peet van Tom in de buurt kennen. Met elkaar gaan zij de Culturen Dag 2016 op poten zetten.

Veel deelnemers

"We hebben al veel deelnemers uit verschillende landen. Natuurlijk uit Nederland, maar ook Syrië, Nicaraqua, Amerika, Marokko, Afghanistan, Somalië en Bulgarije. En natuurlijk Soedan, het land waar ik zelf vandaag kom," zegt Riham. Zij vindt het vanzelfsprekend om zichzelf aan te passen aan de gewoonten en gebruiken in Nieuwkoop.

Culturen Dag 2016

Tijdens de Culturen Dag vertellen de deelnemers over hun land van herkomst. Ze laten onder andere typische gerechten en dranken proeven. Ook showen zij hun klederdracht. Muziek en dans horen natuurlijk ook bij het programma.

Nederlands leren

"Ik wil graag de Nederlandse cultuur leren kennen. Daarom maak ik me de taal macthig. Hoe moeilijk dat ook is. Maar integreren komt in mijn ogen van twee kanten. Ik merk dat dorpgenoten daarvoor open staan. Dat geeft met energie om iets te laten zien over mijn eigen achtergrond en cultuur."

Horeca

In Nieuwkoop zijn verschillende ondernemer die vanuit hun buitenlandse achtergrond hun bedrijf runnen. Vanuit die rol kunnen zij ook iets betekenen voor de Culturen Dag Nieuwkoop. Typisch Hollands, maar ook Italiaans, Chinees en Vietnamees. "Die willen we graag bij die evenement betrekken. Denk aan een broodje bal, loempia, haring, poffertjes, pizza of shoarma," glimalacht Riham. "Ik stel me een middag voor met alle culturen die je in Nieuwkoop terugziet en dat ze zich van hun beste kan presenteren."

Goed initiatief

Tom in de buurt is blij met het initiatief van Riham. "Het sluit perfect aan op onze doelstelling om mensen dichter bij elkaar te brengen. Prachtig om je talent te laten zien, elkaar te ondersteunen en met elkaar mee te doen," zegt wijkcoach Corrina van der Peet. "Wij helpen graag mee met de organisatie en proberen er sponsort, deelnemers en vrijwilligers bij te betrekken."