'Tom in de buurt is een uitdagende stageplek'

28 augustus

‘Ik heb hier het vertrouwen en de vrijheid gekregen om verantwoordelijkheden op te pakken en activiteiten te begeleiden’ vertelt een stagiaire maatschappelijke dienstverlening. Tom in de buurt Nieuwkoop heeft ook dit jaar weer stageplekken voor MBO en HBO stagiaires. Tom biedt een ondernemende omgeving, waar je vanuit eigen inbreng je weg kunt vinden en ontdekken.

Foto bij 'Tom in de buurt is een uitdagende stageplek'

Stephanie Voskuil vertelt: ‘door zelf activiteiten en taken te kunnen doen, heb ik beter zicht gekregen op wat bij mij past en wat ik leuk vind om te doen.’ Als stagiaire wijkcoach biedt je inwoners in de wijk de helpende hand. De hoofdtaak van Tom in de buurt is het stimuleren en inspireren van bewoners in de wijk, zodat ieder op eigen wijze een positieve bijdrage kan leveren aan de samenleving.

Wijkcoach Debbie Liefhebber vertelt: ‘Wij vinden het belangrijk om studenten de mogelijkheid te bieden om stage te lopen. Elk jaar worden er een aantal stageplaatsen ter beschikking gesteld voor stagiaires. Dit jaar hebben we in wijkteam Nieuwkoop twee stageplekken. Tom is een boeiende leer- en werkomgeving.’

Mieke de Jong is net klaar met haar stage: ‘Als wijkcoach geef je individuele- en groepsbegeleiding en heb je vele andere taken. Dat maakt de stagedagen erg afwisselend.’ Je gaat aan de slag gaat met uiteenlopende vragen van burgers. Je staat hen te woord, brengt de ondersteuningsvraag in kaart. Je krijgt echt een rol in het wijkteam als stagiair. Mieke vult aan: ‘Door deze stage ben ik erachter gekomen welke manier van werken en doelgroep het beste bij mij past.’

Ben je geïnteresseerd geraakt of heb je vragen? Mail dan naar team.nieuwkoop@tomindebuurt.nl. Dan kun je je opgeven In de folder leren en stagelopen bij Tom in de buurt kun je meer lezen over onze organisatie.