Tom in de buurt start sociale vaardigheidstraining in het Trefpunt

24 september

Vindt u het moeilijk om een praatje met iemand te beginnen op bijvoorbeeld een verjaardag, bij de vereniging waar u lid van bent of in een winkel? Lukt het u niet om iets wat u belangrijk vindt goed te bespreken met uw partner, familielid, vriend of werkgever? Heeft u het gevoel dat uw mening niet gehoord wordt, maar weet u niet hoe u dit dan wel voor elkaar kunt krijgen? Dan is een training in sociale vaardigheden echt iets voor u! Op 6 oktober a.s. starten we met de training:

Foto bij Tom in de buurt start sociale vaardigheidstraining in het Trefpunt

SOCIALE VAARDIGHEDEN

Wat heeft u aan deze training?

Het is niet altijd gemakkelijk om op een goede manier met anderen om te gaan en goed op hen te reageren. Toch is dit wel belangrijk om contacten te kunnen leggen en te onderhouden. Goede sociale vaardigheden kunnen u ook helpen bij het voor elkaar krijgen van dingen die u graag wilt.

Wat houdt de training in?

De bijeenkomsten hebben een zeer duidelijke structuur. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

Een praatje maken;

Luisteren;

Iets bespreken;

Opkomen voor je mening. 

 

U gaat oefenen aan de hand van video’s en door middel van rollenspellen en huiswerkopdrachten. Door de vaardigheden op verschillende manieren te oefenen, raakt u ermee vertrouwt en leert u de vaardigheid goed uit te voeren in de dagelijkse praktijk. 

Waar wordt de training gehouden?

De training start op dinsdagmiddga 3 november a.s.. De training wordt gehouden op Het Trefpunt in de Toermalijnstraat 1 in Alphen aan de Rijn. 

Hoe lang duurt de training?

De training duurt 12 weken. De groep komt eenmaal per week bijeen. De training wordt afgesloten met een feestelijke bijeenkomst waarin iedere deelnemer een certificaat ontvangt. 

Wie zijn de trainers?

De trainers van de training Sociale Vaardigheden zijn: Marleen Reyneveld (GGZ Rijnstreek) en Miranda Gerlag (Tom in de Buurt). 

Wilt u meer informatie of wilt u zich opgeven?

U kunt zich aanmelden via telefoonnummer: 088-9004567