Tom Meedoen ontvangt bijdrage van het Oranje Fonds

8 januari

Per januari 2016 is Tom Meedoen gestart met de Piëzo Methodiek. Dankzij een mooie bijdrage van het Oranje Fonds kan Tom in de buurt starten met deze methodiek. Om de methodiek te kunnen voortzetten, zijn er voor het tweede en derde jaar ook bedragen in het vooruitzicht gesteld. Tom Meedoen is onderdeel van Tom in de buurt.

Foto bij Tom Meedoen ontvangt bijdrage van het Oranje Fonds

Tom Meedoen is een participatiecentrum gevestigd in Alphen aan den Rijn Noord. Wekelijks worden hier tal van activiteiten georganiseerd. De activiteiten worden druk bezocht. Er lijkt met name een grote behoefte te zijn aan de taallessen. Op dit moment vindt er een omslag plaats waarbij de deelnemers zich ontwikkelen vanuit hun eigen talent en vaardigheden. Vooralsnog zijn de activiteiten geconcentreerd in Alphen aan den Rijn Noord. De wens is er om door heel Alphen aan den Rijn vraaggerichte activiteiten op te zetten, conform de Piëzo Methodiek.

Mooie aanvulling
De Piëzo methodiek is een mooie aanvulling op de kernwaarden die Tom in de buurt hanteert, namelijk Talent, Ondersteuning en Meedoen. Deelnemers van Tom Meedoen ontwikkelen zich vanuit hun eigen talent en vaardigheden. Een doelstelling die raakvlak heeft met de Piëzo Methodiek. Deze methodiek richt zich op ontwikkeling, perspectief en het verbinden van mensen. Het biedt een duidelijke structuur, waarmee mensen de aansluiting naar de samenleving maken. Dankzij 5 fasen kunnen deelnemers uitstromen naar (vrijwilligers)werk bij externe partijen. Deelnemers worden gemotiveerd om te groeien en wordt de vooruitgang van een individu zichtbaar.