Tom ontmoet Eensgezind

5 oktober

Tom ontmoet is een rubriek waar we interessante mensen ontmoeten. Deze keer Manon Lek, coördinator muziekschool Eensgezind.

Foto bij Tom ontmoet Eensgezind

Hoe heb je Tom in de buurt leren kennen?

We hebben Tom in de buurt leren kennen via de moeder van één van onze saxofoon leerlingen. Tom wilde graag een fun-avond met muziek en benaderde Eensgezind om hier samen invulling aan te geven. Omdat Eensgezind het belangrijk vindt dat iedereen in aanraking kan komen met muziek en muziekinstrumenten vonden wij het ontzettend leuk om hier mee aan de slag te gaan. Het was mooi om te zien dat er vooral veel jeugd uit ons harmonieorkest mee wilde naar Tom in De Kaleidoskoop.

Wat zijn je ervaringen met Tom?

Erg positief. De medewerkers zijn enthousiast en gedreven. De lijntjes zijn kort zodat er snel dingen geregeld kunnen worden. Tijdens de fun-avond waren veertien enthousiaste mensen die samen met tien vrijwilligers van Eensgezind hebben geoefend in het lezen en klappen van ritmes. Ze vertelden over alle instrumenten die allemaal werden gedemonstreerd. In een circuit konden alle instrumenten worden uitgeprobeerd. Het was een leuke muzikale avond. Muziek is echt een verbindende factor: samen muziek maken en genieten van muziek.

Wat kan Tom voor jou betekenen en andersom?

Voor 2017 hebben we al een fun-avond bij Eensgezind gepland. We vinden het leuk als Tom bij ons over de vloer komt bij een oefenavond van de harmonie. Zo kunnen we alle instrumenten laten horen en kan er meegespeeld worden in een echt orkest.  Daarnaast kan Eensgezind muzieklessen en muziekactiviteiten op maat aanbieden. We begrijpen heel goed dat een wekelijkse les of oefenavond niet voor iedereen haalbaar is. Samen met Tom gaan we dan bekijken wat er wel kan en wat er nodig is om dit te realiseren. Ook bij onze concerten (kerstconcert, zomeravondconcert, jaarconcert in Kaleidoskoop) verwelkomen we graag mensen van Tom om van de muziek te genieten. Het is laagdrempelig en meestal zijn er geen kosten aan verbonden. Zo wordt het echt een avondje uit waarbij Nieuwkopers elkaar ontmoeten.

Muziekvereniging Eensgezind biedt muzieklessen aan op piano, slagwerk en verschillende blaasinstrumenten, zoals klarinet, saxofoon, dwarsfluit, trompet, hoorn en andere koperinstrumenten. De lessen zijn voor de jeugd en voor volwassenen. Daarnaast hebben we een harmonieorkest. Veel leden stromen vanuit de muzieklessen door naar de harmonie, maar mensen die al een instrument bespelen kunnen natuurlijk ook altijd meespelen.