Tom ontmoet... Nanco!

25 augustus

Sinds januari is Tom de buurt actief in Nieuwkoop. In Tom zitten meerdere organisaties. Samen brengen zij zorg en welzijn bij mensen thuis of in de buurt. Zo komt Tom in de buurt een hoop mensen tegen. In de rubriek Tom ontmoet.. wordt maandelijks een inwoner van Nieuwkoop geïnterviewd over hoe hij of zij met Tom in aanraking is gekomen en wat Tom voor hen betekent. Het artikel zal maandelijks op de website worden geplaatst.

Foto bij Tom ontmoet... Nanco!

Nanco, Vrijwilliger bij Tom

Nanco is vrijwilliger bij het Eetcafé in Nieuwkoop. Hij is via het maatschappelijk werk en de gemeente bij Tom terecht gekomen; “Ik doe vrijwilligerswerk dat binnen mijn mogelijkheden ligt. Zoals het koken bij het Eetcafé. Privé kook ik voor maximaal twee personen, dus het koken voor een grotere groep is voor mij een uitdaging. Daarnaast ondersteun ik een metselaar bij zijn werk op zorgboerderij de Paradijsvogelbloem in Ter Aar.” Over de ondersteuning van Tom vertelt Nanco “Ik word prima ondersteund door Tom. Het zijn fijne mensen om mee te werken.”

Tom in de buurt

Tom is zorg en welzijn in de buurt. Niet per individu, maar met elkaar. Dat betekent niet dat mensen geen persoonlijke zorg meer krijgen, maar dat zorg- en welzijnsorganisaties de handen ineen slaan en samen zorgen voor een passend zorg- en welzijnsaanbod. Eén aanspreekpunt dus, voor alle aanbieders van ondersteuning in de buurt. Dat is Tom.

Wilt u ook vrijwilliger worden binnen uw eigen gemeente? U kunt bijvoorbeeld maatje worden voor een buurtgenoot. Meld u dan aan via team.nieuwkoop@tomindebuurt.nl of bel 088 900 4567