Voel je Goed!

18 februari

Wilt u of iemand in uw naaste omgeving graag werken aan een gezond gewicht? Maar is de beheersing van de Nederlandse taal ook best lastig? ‘Voel je goed’ is een programma dat speciaal voor inwoners die met beide moeite hebben. Aanstaande donderdag 21 februari gaat in bibliotheek Ter Aar een informatiemiddag van start over dit onderwerp. U maakt dan kennismaken met het programma, de deelnemers, de trainer en de vrijwilligers. Het is de eerste pilot die van start gaat.

Foto bij Voel je Goed!

De lessen gaan over gezond eten, voldoende bewegen, het behouden van motivatie, de doelen die u graag wilt behalen, de rol van uw vrienden of familie hierin en hoe u uzelf kunt belonen in de stapjes die u maakt. Door de combinatie van eet- en beweegadviezen van een diëtist en lessen van een vrijwilliger over gezonder eten en meer bewegen zorgen we voor duurzame veranderingen in de leefstijl van de deelnemers.

Gemeente Nieuwkoop heeft het bestrijden van laaggeletterdheid hoog in het vaandel staan. Zij willen dat inwoners volledig kunnen participeren in de maatschappij. Het programma Voel je goed! sluit hierop aan. Het programma is op initiatief van het Taalhuis van Bibliotheek Rijn en Venen in Nieuwkoop/Ter Aar gestart in nauwe samenwerking met TOM in de Buurt, de Participatieacademie, Diëtiste Hayat Maliki en Stichting Lezen & Schrijven.

De middag start om 14.30 – 15.30 uur. Bibliotheek Ter Aar is gelegen aan het Beukenpad , 2461DR in Ter Aar. Opgeven kan via: 088- 9004567 (Tom in de buurt Nieuwkoop).