Volle zaal tijdens de Dag van de Mantelzorg

12 november

Een prachtige stem zingt het eerste lied op Dag van de Mantelzorg, op zaterdag 10 november. Een dag waarop mantelzorgers worden verwend en in het zonnetje worden gezet. Eerst in Boskoop en later in Alphen aan den Rijn.

Foto bij Volle zaal tijdens de Dag van de Mantelzorg

Lisa van Zanen verwelkomt iedere mantelzorger met haar zang en  akoestische gitaar. Bij Flora Events in Boskoop is de Rosariumzaal gereserveerd voor de mantelzorgers. Het thema van deze dag is: 'Zorg vanuit het hart.' Wethouder Han de Jager houdt een betrokken toespraak en opent de ‘Verwenlunch’. Heerlijke broodjes, vers fruit staan uitgestald op etagères. Bij iedere tafel heeft de wethouder even een luisterend oor voor de mantelzorgers. Ook de wijkcoaches gaan in gesprek met de mantelzorgers. In Alphen aan den Rijn start de dag met de theatervoorstelling 'Zorgeloos', die speciaal in het teken staat van de mantelzorgers. Ook hier is de opkomst groot, tussen de 60 en 70 gasten. Na de voorstelling is er een nagesprek en gezellig samenzijn met een hapje en drankje.

img 0216Wijkcoach Janine Luijk vertelt dat al drie jaar op een rij een mantelzorger die alle mantelzorgers een warm hart toedraagt deze dag luister bijzet met een speech. "Hij sloot af met het gedicht ‘Ode aan de Mantelzorg’.  Een mooi dierbaar moment op deze dag: Een mantelzorgster dient een speciaal verzoeknummer in van ‘mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. Lisa zingt dit nummer alleen bij de tafel van deze mantelzorgster."

 

Cadeautje 

Bij het afscheid kreeg ieder nog een kleinigheidje gemaakt door Tomvrijwilligers uit Boskoop. En wijkcoach Janine kreeg het mooiste cadeau: “Ik neem het ervan, dit is echt MIJN dag vandaag, dank je wel”, zei een mantelzorgster tegen mij. Zorg vanuit het hart, de zaal was er vol van. 

 

Het Toos Looman Fonds heeft de lunch mogelijk gemaakt in Boskoop op de dag van de Mantelzorg