Week van de Toegankelijkheid 2018

1 oktober

Het is weekend en u hebt zin om wat leuks te doen? Naar het museum, of naar die leuke nieuwe hotspot in de buurt, naar de sportclub, het strand of een festival. Daarnaartoe kunnen gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Foto bij Week van de Toegankelijkheid 2018

De toegankelijkheid van locaties voor mensen in een rolstoel is nog lang niet overal vanzelfsprekend. Vandaar dat wij van 1 t/m 6 oktober aandacht vragen hiervoor in de jaarlijkse week van de toegankelijkheid. Hierin maken verenigingen en organisaties hun toegankelijkheid voor mensen met een beperking zichtbaar.

Het motto van de Week van de Toegankelijkheid is  ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt.’ Op deze wijze hopen alle betrokken organisaties  in 2018 aandacht voor toegankelijk recreëren.

Wat Tom allemaal te bieden heeft? Op werkdagen organiseert Tom in de buurt vele activiteiten in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag& Braassem die voor alle mensen toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld: een open inloop, spreekuur waar mensen met hun vragen en zorgen terecht kunnen, samen creatief zijn, samen koken en eten, samen tuinieren, spelletjesmiddag, beweegactiviteiten, lotgenotengroepen, cursussen over budgetbeheer, ondersteuning mantelzorgers. Bovendien organiseren we uitjes met de Tombus en ondersteunen we dagelijkse vervoervragen met de TomMobiel.

Meer info over de Week van de Toegankelijkheid: zie www.weekvandetoegankelijkheid.nl.