WeHelpen gelanceerd in Alphen aan den Rijn

1 april

Op vrijdag 1 april is de lokale variant van het platform WeHelpen gelanceerd in Alphen aan den Rijn. www.wehelpen.nl/alphenaandenrijn is een website waarop mensen hulp kunnen vragen en aanbieden. Tom in de buurt, vrijwilligersorganisatie het Gilde Alphen aan den Rijn en Rabobank Groene Hart Noord zijn de gezamenlijke initiatiefnemers.

Foto bij WeHelpen gelanceerd in Alphen aan den Rijn

 

Via het platformkunnen mensen laagdrempelig hulp vragen, hulp aanbieden en hulp organiseren om iemand heen. Het digitale platform, een soort marktplaats, vereenvoudigt het vinden van mensen met een hulpvraag en het aanbod van individuele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Iedereen kan zich aanmelden op het platform, een profiel aanmaken en hulp aanbieden of vragen. Dit varieert van de hond uitlaten tot boodschappen doen. En van de heg snoeien tot schilderles tijdens een kopje koffie. Het is een succes! Tienduizenden mensen hebben zich al aangesloten. Want iemand helpen die je nodig heeft, dat doe je graag.

Zichtbaar

Tom in de buurt en het Gilde Alphen aan den Rijn gaan hun aanbod en hulpvragen plaatsen op de lokale variant van WeHelpen.nl, waardoor ze zichtbaarder worden voor alle bewoners in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het maakt het eenvoudiger om iets voor een ander te kunnen betekenen, omdat vraag en aanbod snel inzichtelijk is. Het levert op die manier ook een bijdrage aan de maatschappelijke betrokkenheid van de bewoners van de gemeente Alphen aan den Rijn bij elkaar.

Han de Jager, wethouder Zorg & Welzijn, Johan Ram, directievoorzitter van Rabobank Groene Hart Noord, Else Leih, directeur Participe en Jan te Riele van het Gilde Alphen aan den Rijn hebben de openingshandeling verricht.  De start vond plaats met een estafette; ik help, jij helpt, we helpen.

Meer weten?

WeHelpen is er voor iedereen die een ander een keer wil helpen. Of geholpen wil worden. Voor mantelzorgers, vrijwilligers en mensen met een hulpvraag. Op www.wehelpen.nl/alphenaandenrijn  kun je iemand vinden die jou wil helpen of die je zelf wilt helpen.