Zwemmen voor mensen met dementie

14 juni

Kom heerlijk even zwemmen in zwembad De Hoorn. Vanaf donderdag 21 juni kan iedereen met een (vermoeden) van dementie en hun begeleider of mantelzorger vrij komen zwemmen.

Foto bij Zwemmen voor mensen met dementie

Dit vindt plaats onder begeleiding en met extra ondersteuning bij omkleden, activiteiten en toezicht tijdens het zwemmen. Zwemmen is zowel lekker even in beweging zijn als ontspannen. En heeft een positieve uitwerking op de gezondheid. Ideaal om even ertussenuit te zijn of gewoon om iets leuks te doen.

Tevens heeft u de mogelijkheid om andere mantelzorgers te ontmoeten. Een gediplomeerd instructeur zorgt voor oefeningen en er zijn vrijwilligers aanwezig voor extra ondersteuning. Maar als u liever zelf een rondje vrij zwemt kan dat ook.

Zin gekregen om lekker het water in te gaan dan ben u van harte welkom. Iedere eerste en derde donderdag van de maand van 13.00 - 14.45 uur is er vrij zwemmen. Als er vooraf begeleiding en vervoer geregeld dient te worden dan kunt u dat vooraf aangeven door een mail te sturen naar Annemiek de Bruijn: a.debruijn@tomindebuurt.nl