Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Vraag het mantelzorgcompliment aan

03 juli 2023

Zorg je al langere tijd voor een naaste die ziek is of hulpbehoevend? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor het mantelzorgcompliment. Met het mantelzorgcompliment willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braasem, mantelzorgers die langdurig en intensief voor een naaste zorgen, bedanken voor hun inzet.

Het mantelzorgcompliment bestaat uit een geldbedrag. Voor de gemeente Alphen aan den Rijn is dit € 200,-. Voor de gemeente Nieuwkoop en Kaag en Braassem is de hoogte afhankelijk van het aantal aanvragen. Voor de gemeente Nieuwkoop geldt een maximum van € 200,- en voor de gemeente Kaag en Braassem € 100,-. De hoogte hiervan wordt begin november bekend gemaakt. Het mantelzorgcompliment is aan te vragen vanaf de leeftijd van 16 jaar. Jonge mantelzorgers van 6 tot en met 15 jaar ontvangen het mantelzorgcompliment in de vorm van een VVV cadeaubon t.w.v. € 25,-.

Je kunt als mantelzorger zelf het compliment aanvragen. Daarnaast kunnen ook zorgvragers, die een mantelzorger in het zonnetje willen zetten, samen met de mantelzorger, de aanvraag indienen. Let op: Vul je als zorgvrager de aanvraag zelf in voor je mantelzorger, zorg dan dat je alle benodigde gegevens van de mantelzorger bij de hand hebt. Je kunt het mantelzorgcompliment aanvragen van 15 juni tot 1 oktober 2023. Het aanmeldformulier is hier te vinden.

Meer informatie over de voorwaarden en wanneer je in aanmerking komt voor het compliment lees je op de website van het mantelzorgcompliment.