Scholingsaanbod vrijwilligers 2019 

Tom in de buurt start dit jaar met trainingen voor vrijwilligers in de gemeente Alphen aan den Rijn en Kaag en Braasem. Vrijwilligers zijn ontzettend waardevol voor organisaties en betrokkenen. Wij bieden voor de eerste helft van 2019 diverse scholingen aan om uw eigen vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen. Alle trainingen en workshops zijn gratis en vinden plaats in Wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 57, 2408 NV Alphen aan den Rijn. Natuurlijk vinden wij het leuk als u er ook bij bent. Geef u snel op om een plekje bij een training naar keuze te bemachtigen. Bekijk hieronder rustig de mogelijkheden waar u zich voor kunt aanmelden.Meld u aan voor één of meerdere van de onderstaande trainingen door op deze link te klikken.

Hieronder treft u een overzicht van het scholingsaanbod. 

>TRAINING ‘GOED OMGAAN MET DEMENTIE 

Woensdag 10 april Tijd: 14:00 – 16:30 uur. Zaal 9, max 20 deelnemers

Samen dementie vriendelijk geeft deze training. U leert hoe u goed omgaat en contact maakt met mensen met dementie. En hoe u mensen met dementie herkent. Vervolgens gaat u aan de slag met situaties uit de praktijk. Na de training ontvangt u een certificaat!

 

>TRAINING VRIJWILLIGERS & NIEUWE NEDERLANDERS 

Woensdag 8 mei Tijd: 13:30 – 16:30 uur. Zaal 8, max 14 deelnemers

Gerard Faber, Regionaal Trainer van Vluchtelingenwerk geeft deze training. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Wat is cultuur, Verhouding cultuur/ individu, Omgaan met lastige interculturele situaties, Cultureel bepaald gedrag.

Ook is er ruimte voor vragen uit de dagelijkse werkpraktijk van vrijwilligers.

 

>WORKSHOP GRENZEN STELLEN 

Donderdag 23 mei Tijd: 10:30 – 12:00 uur. Zaal 8, 12 deelnemers

Gaan klanten weleens uw grens over? U krijgt praktische handvatten en tips voor u als vrijwilliger om grenzen te stellen. De workshop wordt gegeven door Janine Luijk en Carolien Satink.

 

>WORKSHOP GASTVROUW/-HEER of RECEPTIONIST 

Donderdag 6 juni Tijd: 13:30 – 15:30 uur. Zaal 8, max 12 deelnemers

Bent u gastvrouw/heer? Meld u dan aan voor deze workshop. Deze training wordt gegeven door twee wijkcoaches. Zij nemen de rol als acteur op zich en u mag het rollenspel analyseren. Daarnaast krijgt u een werkboek mee. Vragen die beantwoord worden tijdens deze workshop zijn: Hoe ontvangt u bezoekers? Hoe staat u bezoekers te woord? En wat doet u als u het even niet weet? Waar loopt u tegenaan?

>Vragen? 

Heeft u nog vragen dan kunt u een mail sturen naar vrijwilligers@tomindebuurt.nl. Als u geen mailadres heeft kunt u bellen naar het algemene telefoonnummer van Tom in de buurt 088-9004567 en vragen naar wijkcaoch Carolien Satink of Janine Luijk.  Heeft u zich nog niet aangemeld? Meld u dan nu aan voor één of meerdere van de onderstaande trainingen door op deze link te klikken.