Telefooncirkel

Woont u alleen en vindt u het prettig om iedere ochtend even met iemand contact te hebben? Gewoon voor een praatje, hoe het met u gaat, of uit veiligheidsoverwegingen? Dat kan!

Tom in de buurt biedt zelfstandig wonende senioren een Telefooncirkel. Deze Telefooncirkel is een middel om in de ochtend even telefonisch contact met iemand te hebben. Op deze manier kunt u met andere mensen contact maken of een band opbouwen. En het telefoontje is direct een check hoe het met u gaat.

U wordt 's ochtends rond 9.00 uur door een telefoniste gebeld. U belt vervolgens zelf nummer 2 van de lijst. De laatste van de cirkel heeft weer contact met de telefoniste. U kunt er ook voor kiezen om alleen door de telefoniste gebeld te worden en verder niemand anders te bellen.

 

Gezellig moment 

 70 plus vrouw"Ik woon zelfstandig maar zeven jaar geleden heb ik een ingrijpende hartoperatie ondergaan. Ik ben nu actief binnen de Telefooncirkel van Tom in de buurt. Dat is ideaal voor mij. Ik wilde niet mijn kinderen iedere morgen belasten om mij even te bellen of alles goed is. Dat is nu ook niet nodig, want iedere morgen belt een vrijwilliger om te vragen hoe het gaat. De gesprekjes zijn gewoon gezellig. Ik zou iedereen die graag langer zelfstandig wil wonen dit aanraden. Gewoon doen, het is een fijn en gezellig moment van mijn dag."