Wat doet Tom voor mij?
Bent u (tijdelijk) minder zelfredzaam door een ongeval, beperking of ziekte? Mist u hierdoor aansluiting op uw sociale leven? Of zoekt u hulp bij boodschappen doen of koken? Dan helpt Tom een handje. Ook als u eenzaam bent of de zorg draagt voor een zieke partner of kind kunnen wij u ondersteunen. Of helpen wij u bij het vinden van leuke activiteiten. Maar Tom doet meer. Bijvoorbeeld als u achter bent met uw financiële administratie. Tom helpt u graag. Samen hebben we de boel snel weer op orde.

Tom helpt een handje
Een van onze mensen spreekt met u over uw situatie. Samen kijken we waarmee u het best geholpen bent – tijdelijk, of voor een langere periode. Dan regelt Tom dat er hulp komt, of wordt u verteld waar u hulp in de wijk kunt vinden. Wat u zelf kunt doen hangt af van uw persoonlijke situatie. Daarom is het belangrijk dat u Tom vertelt wat er mis is en wat u nog goed zelf kunt.

Tom ontzorgt bij dagbesteding
Ook wanneer u dagactiviteiten of dagbesteding zoekt kunt u bij Tom terecht. Tom verzorgt dagprogramma's en activiteiten voor mensen met een beperking en voor ouderen. Zo nodig helpt Tom u bij het regelen van vervoer. Zo kan iedereen meedoen. Als u contact met ons opneemt, leggen wij uit hoe het zit.

Tom ondersteunt in geval van huiselijk geweld of ruzies
Huiselijk geweld of ruzies, niemand zit er op te wachten. De mensen van Tom weten hoe moeilijk dat is. Heeft u te maken met huiselijk geweld of kunt u ondersteuning gebruiken bij het oplossen van ruzies? Neem dan contact met ons op. De mensen van Tom helpen u bij het herstellen van de normale gang van zaken.

Tom ondersteunt bij verlies en verdriet
Als u een dierbare hebt verloren, of alleen over bent, is het moeilijk om opnieuw invulling aan het leven te geven. Verdriet moet een plaats vinden en het kost vaak tijd voordat u zin heeft om dingen op te pakken. De mensen van Tom weten dit als geen ander. Of u nu even met iemand wil praten, of een duwtje in de rug wilt bij het opnieuw vinden van uzelf, bij Tom helpen wij u weer op weg. Op uw eigen manier en in uw eigen tempo.  

Meedoen
Naast het bieden van ondersteuning, verbindt Tom mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. Wilt u iets voor een ander betekenen? Heeft u een talent waarmee u een ander uit de brand kunt helpen? Groene vingers, een boodschappenauto, een halfuurtje om met de hond van een ziek persoon te wandelen? Vertel het ons. Wij helpen u om uw talent in te zetten. Voor u misschien een kleine moeite, voor uw medemens een wereld van verschil!

Cliëntondersteuning
Als u binnenkort een gesprek heeft met Tom in de buurt, dan mag u iemand meenemen. Bijvoorbeeld uw man, vrouw, kind of een vriend of vriendin. Wilt u liever een onafhankelijk iemand meenemen? Dan kunt u gebruik maken van één van de vrijwillige cliëntondersteuners. Lees hier meer wat een cliëntondersteuner voor u kan betekenen.

Lekker in je Lijf
Voor mensen met een Collectieve Zorgverzekering voor Minima bij Zorg & Zekerheid is er een nieuwe mogelijkheid om gezond en sportief bezig te zijn in Alphen aan den Rijn: het beweegprogramma ‘Lekker in je Lijf’ voor volwassenen met overgewicht. Lees hier meer informatie over Lekker in je Lijf.