Welzijn op Recept

Soms zit het even niet mee. U voelt zich niet lekker; u zit niet lekker in uw vel. Wellicht heeft u last van lichamelijke en/of psychische klachten. Wilt u hier iets aan veranderen, maar weet u niet waar te beginnen? Dan is Welzijn op Recept misschien iets voor u

Wat is Welzijn op Recept?
Welzijn op Recept is een klein duwtje in de rug, dat stimuleert om weer een nieuwe wending aan uw leven te geven. Met deze succesvolle methodiek hebben al vele mensen hun eigen welzijnsgevoel verbeterd. 

Samen op zoek naar oplossingen
Op basis van uw wensen en mogelijk-heden gaat u samen met een wijkcoach op zoek naar wat u kunt doen om u weer energieker te voelen. Denk daarbij aan een activiteit of vrijwilligerswerk.

Hoe werkt het?
•De huisarts of een andere zorg-verlener schrijft een welzijns-recept voor.
•Een wijkcoach neemt binnen zeven dagen contact met u op voor een afspraak.
•Tijdens deze afspraak onderzoekt u samen wat u nodig heeft om u weer goed te voelen. We gaan daarbij uit van een talent, interesse of passie.
•U gaat aan de slag. Tijdens het traject bespreekt u met uw wijkcoach hoe het gaat.

 
 

Een nieuw doel

man 50 1"Ik zat al lang thuis, de muren kwam op me af. Ik was de energie een beetje kwijt en vroeg me af wat er met me aan de hand was. De huisarts vertelde over ‘Welzijn op recept’ en zo kwam ik terecht bij Tom in de buurt. De wijkcoach vroeg me wat ik nodig had om weer blij te worden in het leven. Ik was echt op zoek naar een doel. Ik had gehoord over vrijwilligerswerk met ouderen. Nu bezoek ik iedere week twee oudere vrouwen en dat is zó ontzettend leuk. Dan hebben we hele gesprekken. Eén vrouw is al 83, maar maakt grapjes als de beste! De andere vrouw woont alleen in de stad en heeft soms behoefte aan wat extra gezelschap. Die geef ik hun graag. Voor mij betekent dit alles. Dit vrijwilligerswerk met ouderen heeft mij een nieuw doel gegeven. Dat ik echt iets voor deze ouderen kan betekenen maakt me zo blij!"