Woontraining Alphen / Kaag en Braassem

Heeft u of een familielid een licht verstandelijke beperking en/of aanverwante problematiek? Dan is het niet altijd vanzelfsprekend om op uzelf te wonen. Het kan ook zijn dat u al zelfstandig woont en het even allemaal niet lukt?

In beide situaties biedt Tom in de buurt u een Woontraining aan om u te ondersteunen in uw wens om op uzelf te wonen. Zelfstandigheidscoaches begeleiden u tijdens deze training in een persoonlijk traject. Met als doel om u zo zelfstandig mogelijk te laten wonen, functioneren en uw taken te doen.

De coach kijkt samen met u welke vaardigheden wenselijk zijn om verder te ontwikkelen. We stellen vast in welke volgorde uw leerdoelen behaald kunnen worden. De duur van het traject is medeafhankelijk van de overeengekomen doelen. Aan de hand daarvan wordt een plan van aanpak opgesteld.

 

Werken om die stap te zetten

man 35 1

"Mijn naam is Noah, ik wilde net als mijn broer op mijzelf wonen. Met de Woontraining van Tom in de buurt heb ik ontdekt waar ik nog aan moet werken om die stap te zetten. Ik heb deelgenomen aan verschillende trainingen en heb veel bijgeleerd. Ik weet nu hoe ik mijn administratie moet bijhouden, ik kan voor mijzelf te koken, en zelf mijn huishouden doen. Tijdens de training maak je afspraken met de coach. Eerlijk gezegd was het niet altijd even makkelijk om mij aan deze afspraken te houden. Maar deze afspraken zijn  belangrijk om mijn doelen ook echt te behalen. Mijn dagen zijn nu gevuld en ik doe af en toe vrijwilligerswerk. Ik heb ontdekt dat ik veel meer kan dan ik dacht. Voor de training deden mijn ouders alles voor mij, en ik werd daardoor best lui. Over een paar maanden ga ik samen met mijn coach kijken of ik klaar ben op mijzelf te wonen."