Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Schulden

Tom in Alphen aan den Rijn

Wonen, werk en geld

Soms ontstaan er schulden. Veel mensen schamen zich daarvoor, voelen zich schuldig naar hun kinderen of zeggen met een smoesje een verjaardag af. Je probeert om alles te betalen en regelingen te treffen. Of misschien vul je het ene gat met het andere gat. Misschien vind je het eng om in de brievenbus te kijken of krijg je hartkloppingen als er wordt (aan)gebeld. Heb je veel stress, of kom je er niet meer uit? Zoek dan zo snel mogelijk hulp. Tom in de buurt kan je op weg helpen.

Papierwinkel: helpt bij de administratie

Je kunt naar de Papierwinkel om samen een formulier in te vullen of om vragen te stellen over (online) brieven en rekeningen. Denk hierbij aan het aanvragen van een DigiD, het lezen van een brief, het op orde brengen van uw administratie of het aanvragen van huur- en zorgtoeslag.

In gemeente Alphen aan den Rijn wordt de Papierwinkel georganiseerd door Participe. Let op, je moet wel een afspraak maken. Kijk op de website voor meer informatie.

Meer informatie over de Papierwinkel

Helpdesk Geldzaken en Schuldhulpverlening

Heb je schulden of betalingsachterstanden en kom je er zelf niet meer uit? Vraag dan de Helpdesk Geldzaken om hulp.

Samen met een schuldhulpverlener van de gemeente kun je kijken naar mogelijke oplossingen en samen bepalen welke hulp het beste voor je is. De schuldhulpverlening wordt geregeld door de gemeente Alphen aan den Rijn.

Lees meer over schuldhulpverlening

Ben je zelfstandig ondernemer?

Ben je zelfstandig ondernemer en zit je in de problemen of dreig je in de problemen te raken? Dan staat het ondernemersklankbord voor je klaar met advies en begeleiding.

https://ondernemersklankbord.nl/regios/regioteam-rijnland/

Trek aan de bel bij geldzorgen

Merk jij dat je moeite hebt om rond te komen iedere maand? Aarzel dan niet en neem contact op met Tom in de buurt.
Neem contact op met Tom in de buurt