Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Vervangende zorg of respijtzorg

Tom in Alphen aan den Rijn

Mantelzorg

Mantelzorg kan erg intensief zijn. Zeker in combinatie met een eigen baan of een gezin. Als je als mantelzorger even tijd voor jezelf nodig hebt of als mantelzorg even niet mogelijk is, dan kan je de zorg tijdelijk over laten nemen. Je kunt dan een aanvraag indienen voor respijtzorg.

Respijtzorg heb je in verschillende vormen en kan door zowel professionals als vrijwilligers worden geboden, kort of langdurig en zowel in - als buitenshuis. Voorbeelden van respijtzorg zijn:

  • dagbesteding
  • (tijdelijk) inzet van vrijwilligers
  • logeeropvang
  • inzet van professionals die u ondersteunen in jouw zorgtaken

Respijthuis

Het Respijthuis is voor iedereen die even tijdelijke, veilige en ondersteunende, opvang nodig heeft. Het Respijthuis is er voor diegene die verzorgd wordt, maar kan er ook voor de mantelzorger zijn. Meestal is dit nodig omdat er oplopende stress is. Dan is er risico dat er psychische of sociale problemen komen. Om te voorkomen dat er een crisis komt, kan iemand naar het Respijthuis.

Neem contact op met Tom in de buurt

Respijtzorg kan via verschillende zorgwetten worden gefinancierd, vanuit het Steunpunt zetten we in wat nodig is om jou als mantelzorger te kunnen ontlasten. Meer weten over de mogelijkheden van respijtzorg? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Neem contact op met Tom in de buurt