Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Dementie: vermoedens en omgaan met iemand met dementie

Tom in Kaag en Braassem

Dementie en NAH

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Bij dementie functioneren de cellen van de hersenen steeds minder goed. Uiteindelijk raakt iemand door de gevolgen van dementie erg verzwakt. Dementie kan veel gevolgen hebben voor de persoon zelf en voor de mensen om diegene heen. (Bron: Alzheimer Nederland)

Dementie zorgt voor gedragsverandering en verandering in de persoonlijkheid. Tom in de buurt ondersteunt mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers. We begeleiden hen zowel individueel als in groepen.

Vermoedens van dementie

Heb je het vermoeden dat je partner, familielid, kennis of vriend een vorm van dementie heeft? Dan is het raadzaam om contact te leggen met de huisarts. Deze kan indien nodig zelf een test afnemen en of doorverwijzen naar een geriater.

Ondersteuning bij Tom in de buurt bij de omgang met iemand met dementie

Bij (vermoedens van) dementie bij jezelf of bij iemand anders, kan er heel veel op je afkomen. Ieder persoon is anders. Dat maakt dat de omgang voor iedereen anders is als er sprake is van dementie. Tom in de buurt ondersteunt je graag in deze zoektocht. Met praktische tips en gesprekken.

Neem hiervoor contact op met Tom in de buurt. Samen onderzoeken we dan wat passend is voor jouw situatie.

Dementie.nl en de DementieLijn
Ook op de website www.dementie.nl van Alzheimer Nederland is meer informatie te vinden over dit onderwerp. Dit deskundige platform behandelt allerlei vragen rondom mantelzorg en dementie. Liever bellen? Dat kan naar de DementieLijn.

Neem contact op met Tom in de buurt