Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat buiten bereik

Vanwege een storing is onze chat momenteel minder goed bereikbaar. Wil je ons bereiken, neem dan contact op via 088 900 4567 of vul het contactformulier in op onze contactpagina. Excuses voor het ongemak!

Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Tom in Nieuwkoop

Zelfstandig wonen en leven

Heb je een handicap? En is het noodzakelijk om dicht bij te kunnen parkeren? Bijvoorbeeld dichtbij de ingang van winkels of kantoor? Bij de host van Tom in de buurt kun je terecht voor een (papieren) aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart. Een digitale aanvraag doe je via de website van de gemeente. Vervolgens onderzoekt Tom in de buurt of je in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Er zijn twee soorten gehandicaptenparkeerkaarten:

  • een bestuurderskaart
  • een passagierskaart

Digitaal aanvragen

Het is mogelijk om via de website van je eigen gemeente digitaal een aanvraag in te dienen via DigiD.
Lees altijd goed de voorwaarden.

Digitaal een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen bij gemeente Nieuwkoop

Papieren aanvraagformulier

Inwoners van gemeente Nieuwkoop kunnen bij de hosts van Tom in de buurt in De Verbinding, Nieuwkoop fysiek een aanvraagformulier voor een gehandicaptenparkeerkaart opvragen en inleveren. Maak hiervoor altijd eerst even een afspraak. Dat doe je door te bellen naar Tom in de buurt via 088 900 4567.

Adresgegevens van De Verbinding, Nieuwkoop

Er zijn kosten verbonden aan de aanvraag

Die kosten moeten achteraf betaald worden. Bij een afwijzing krijg je dit geld niet terug.

Als er een medische keuring nodig is, worden hier extra kosten voor in rekening gebracht. Of een medische keuring noodzakelijk is, is ter beoordeling van de keuringsarts.

Ophalen van de gehandicaptenparkeerkaart

Krijg je een gehandicaptenparkeerkaart toegewezen? Dan krijg je bericht dat je deze kunt ophalen.