Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat met ons!

Welkom bij Tom in de buurt! Heb je een vraag? Stuur ons gerust een berichtje via de chat, we helpen je graag.

Dementie: vermoedens en omgaan met iemand met dementie

Tom in Alphen aan den Rijn

Dementie en NAH

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Bij dementie functioneren de cellen van de hersenen steeds minder goed. Uiteindelijk raakt iemand door de gevolgen van dementie erg verzwakt. Dementie kan veel gevolgen hebben voor de persoon zelf en voor de mensen om diegene heen. (Bron: Alzheimer Nederland)

Dementie zorgt voor gedragsverandering en verandering in de persoonlijkheid. Tom in de buurt ondersteunt mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers. We begeleiden hen zowel individueel als in groepen.

Vermoedens van dementie

Heb je het vermoeden dat je partner, familielid, kennis of vriend een vorm van dementie heeft? Dan is het raadzaam om contact te leggen met de huisarts. Deze kan indien nodig zelf een test afnemen en of doorverwijzen naar een geriater.

Ondersteuning bij Tom in de buurt bij de omgang met iemand met dementie

Bij (vermoedens van) dementie bij jezelf of bij iemand anders, kan er heel veel op je afkomen. Ieder persoon is anders. Dat maakt dat de omgang voor iedereen anders is als er sprake is van dementie. Tom in de buurt ondersteunt je graag in deze zoektocht. Met praktische tips en gesprekken.

Neem hiervoor contact op met Tom in de buurt. Samen onderzoeken we dan wat passend is voor jouw situatie.

Neem contact op met Tom in de buurt

Tom's Meet & Eat: voor jonge mensen met dementie en hun mantelzorgers

Iedere maand

Inloophuis Koudekerk, Arie Hogenespad 1, Koudekerk a/d Rijn

Eerst volgende datum:

Toon alle data van dit evenement

Tijdens Tom's Meet & Eat ontmoeten jonge mensen (40 - 65 jaar) elkaar.

Meer informatie

Alzheimer Café Alphen aan den Rijn

Het Alzheimer Café is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, partners, familie, zorgverleners en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café vindt elke tweede donderdag van de maand plaats, behalve in juli en augustus.
Lees meer over het Alzheimer Café Alphen aan den Rijn
Chat met ons