Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat met ons!

Welkom bij Tom in de buurt! Heb je een vraag? Stuur ons gerust een berichtje via de chat, we helpen je graag.

Ons nieuws

Categorieën

Wijziging inloopspreekuren Maatschappelijke opvang vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 wijzigen de inloopspreekuren voor maatschappelijke opvang voor inwoners uit Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Er komen meer inlooplocaties beschikbaar.

Meer lezen

Klanttevredenheidsonderzoek Tom in de buurt

Tom in de buurt voert vanaf 27 november 2023 een klanttevredenheidsonderzoek uit. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau; Right Marktonderzoek.

Meer lezen

Uitnodiging Dag van de Mantelzorg: Theater Surprise Show ‘Zeikwijf in (Mantel)zorgland’

Tom in de buurt organiseert voor de mantelzorgers uit gemeenten Alpen aan den Rijn en Nieuwkoop een middag Theater Surprise Show. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom bij deze theatershow. In Nieuwkoop op zondagmiddag 1 oktober 2023, in Alphen aan den Rijn op zondagmiddag 29 oktober 2023.

Meer lezen

Tom in de buurt heeft het ISO 9001/ 2015 certificaat behaald!

De externe audit voor onze ISO 9001/ 2015-certificering is succesvol verlopen. Met als resultaat dat we het certificaat hebben behaald.

Meer lezen

Kom naar de gezondheidsmarkt in Boskoop

Je gezondheid is belangrijk. Maar wat is gezond? Dat kom je te weten op de Gezondheidsmarkt op vrijdag 29 september 13.30 tot 17.00 uur in de Bethelkerk in Boskoop. Tijdens deze beurs kan je op een leuke gezellige manier bewust worden van je eigen gezondheid. Tom in de buurt is ook aanwezig.

Meer lezen

Activiteiten in Kaag en Braassem voor mensen met geheugenproblemen of die eenzaam zijn

Activiteiten in Kaag en Braassem voor mensen met geheugenproblemen of die eenzaam zijn

Meer lezen

Tom zoekt een coördinator (op vrijwillige basis) voor in de Ruil- en cadeauwinkel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die de coördinatie op zich wil nemen voor onze ruil- en cadeauwinkel binnen buurthuis De Som.

Meer lezen

Vraag het mantelzorgcompliment aan

Zorg je al langere tijd voor een naaste die ziek is of hulpbehoevend? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor het mantelzorgcompliment. Met het mantelzorgcompliment willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braasem, mantelzorgers die langdurig en intensief voor een naaste zorgen, bedanken voor hun inzet.

Meer lezen

Opening BuurtSportVerening Topaas in Alphen aan den Rijn

Op woensdag 21 juni vond de kick-off plaats van de nieuw opgerichte Alphense buurtsportvereniging ‘Topaas’. Sporten is een manier om gezonder te leven maar ook om je sociale netwerk op te bouwen. Om dit bereikbaar te maken voor alle Alphense inwoners hebben Kwadraad en Alphen Vitaal in samenwerking met Life Goals Nederland de handen ineen geslagen en openen vandaag op 21 juni een BuurtSportVereniging.

Meer lezen

Alzheimercafé Rijnstreek - 'De kracht van muziek en bewegen' op 8 juni 2023

In Wijkcentrum Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn wordt donderdagavond 8 juni 2023 het Alzheimer Café gehouden. Dit keer met het thema 'De kracht van muziek en bewegen'.

Meer lezen

AD artikel 'Op pad met Tom on Tour'

Voor inwoners van de Rijnstreekgemeenten die in hun leven ergens tegenaan lopen of een zorgvraag hebben, is hulp nooit ver weg. Zes welzijnsorganisaties hebben hun krachten gebundeld zodat iedereen die dat nodig heeft, kan rekenen op de beste begeleiding en ondersteuning van zorgprofessionals in de buurt.

Meer lezen

Paasmarkt 7 april bij Het Facet

Op vrijdag 7 april is het zover: de Paasmarkt! Tussen 11:00 en 15:00 is de Van Lennepstraat gevuld met kraampjes van de Meerkoet, een tafel met nagellak en schmink, een grabbelton, diverse sportactiviteiten en een knutselhoek.

Meer lezen

Zondag 5 maart 2023: Internationale Vrouwendag in Alphen aan den Rijn

Stap uit je bubbel! En kijk wat jij gemeen hebt met vrouwen van verschillende nationaliteiten. Je ontdekt het op Internationale Vrouwendag in Alphen aan den Rijn. We vieren Internationale Vrouwendag op 5 maart in het Castellum. Tom in de buurt is ook aanwezig.

Meer lezen

Nieuwe groep Omgaan met rouw en verlies gaat 27 februari 2023 van start

Wil je jouw verdriet beter verwoorden naar jezelf en naar anderen? Wil je meer jezelf zijn en de overledenen een plaats geven in jouw herinneringen? Kom dan naar de vier bijeenkomsten over rouwverwerking. De groep gaat op 27 februari van start in Alphen aan den Rijn.

Meer lezen

TOM on Tour voor jonge mensen met dementie vanaf 11 januari van start!

Vanaf volgende week woensdag komt een groep jonge mensen (40 – 65) met een vorm van dementie samen. De tour begint met een heerlijk bakje koffie of thee, om vervolgens samen op pad te gaan naar een activiteit.

Meer lezen

Toegang Ondersteuning met wonen en Maatschappelijke opvang vanaf 1 januari 2023 door Tom in de buurt

Vanaf 1 januari 2023 gaat Tom in de buurt de toegang tot ondersteuning met wonen organiseren voor de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Daarnaast hebben de Rijnstreekgemeenten per 1 januari 2023 de verantwoordelijkheid om te voorkomen dat inwoners dakloos worden door in te zetten op preventieve maatregelen. In het geval een inwoner toch dakloos dreigt te raken, kan hij of zij zich melden bij de lokale toegang van Tom in de buurt.

Meer lezen

Succesvolle Dag van de Mantelzorg in Archeon voor mantelzorgers uit Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop

Succesvolle Dag van de Mantelzorg in Archeon voor mantelzorgers uit Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop

Meer lezen

Wegwijs in relatie en scheiding: spreekuur van Tom in de buurt biedt ondersteuning

Wegwijs in relatie en scheiding: spreekuur van Tom in de buurt biedt ondersteuning

Meer lezen

Gratis trainingen over dementie en over eenzaamheid voor ondernemers uit Alphen aan den Rijn

Gratis trainingen over dementie en eenzaamheid voor ondernemers uit Alphen aan den Rijn

Meer lezen

Tom in de buurt is de toegang voor Wmo-aanvragen: “We kijken altijd naar het totaalbeeld”

We spraken met Matthieu van Schuppen over de hulp en ondersteuning die Tom in de buurt biedt bij Wmo-aanvragen.

Meer lezen

Moet jij de energietoeslag nog aanvragen?

Heb jij recht op deze energietoeslag? Loop je vast met het aanvragen van de toeslag? Of weet je gewoon niet waar je moet beginnen? Schroom dan niet om hulp te vragen!

Meer lezen

Tom in de buurt biedt hulp bij financiële problemen met de training ‘Uitkomen met inkomen’

De stijging van prijzen en het daarbij horende koopkrachtverlies. Het is bijna dagelijks in het nieuws. Het is geen nieuw probleem, maar wel een probleem dat bij steeds meer mensen voorkomt. De training ‘Uitkomen met inkomen’, van Tom in de buurt, helpt hierbij. Trainer Jordy van Soest vertelt over de inhoud van de training Uitkomen met inkomen, de mensen voor wie deze training bedoeld is, en de ondersteuning die Tom biedt bij financiële problemen.

Meer lezen

Volg de training Weerbaarheid voor meiden!

Wil je nee leren zeggen? Wil je sterker in je schoenen staan? Wil je jezelf kunnen verdedigen? Als je ja hebt geantwoord op deze vragen is de training Weerbaarheid voor meiden iets voor jou!

Meer lezen

Mantelzorgers in het zonnetje door Tom in de Buurt

Voor mantelzorgers was er een vaartocht door Boskoop op 25 mei. Het uitje werd georganiseerd door Tom in de buurt voor mantelzorgers uit de gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.

Meer lezen