Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

We zijn even wat lastiger bereikbaar

I.v.m. onderbezetting zijn wij op dit moment moeilijker bereikbaar dan je van ons gewend bent. Wij doen ons best om je zo spoedig mogelijk te helpen. Vanwege technische redenen is onze chatmodule op dit moment niet bereikbaar. We werken aan een oplossing.

Ons nieuws

Categorieën

Alzheimercafé Rijnstreek - 'De kracht van muziek en bewegen' op 8 juni 2023

In Wijkcentrum Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn wordt donderdagavond 8 juni 2023 het Alzheimer Café gehouden. Dit keer met het thema 'De kracht van muziek en bewegen'.

Meer lezen

AD artikel 'Op pad met Tom on Tour'

Voor inwoners van de Rijnstreekgemeenten die in hun leven ergens tegenaan lopen of een zorgvraag hebben, is hulp nooit ver weg. Zes welzijnsorganisaties hebben hun krachten gebundeld zodat iedereen die dat nodig heeft, kan rekenen op de beste begeleiding en ondersteuning van zorgprofessionals in de buurt.

Meer lezen

Paasmarkt 7 april bij Het Facet

Op vrijdag 7 april is het zover: de Paasmarkt! Tussen 11:00 en 15:00 is de Van Lennepstraat gevuld met kraampjes van de Meerkoet, een tafel met nagellak en schmink, een grabbelton, diverse sportactiviteiten en een knutselhoek.

Meer lezen

Zondag 5 maart 2023: Internationale Vrouwendag in Alphen aan den Rijn

Stap uit je bubbel! En kijk wat jij gemeen hebt met vrouwen van verschillende nationaliteiten. Je ontdekt het op Internationale Vrouwendag in Alphen aan den Rijn. We vieren Internationale Vrouwendag op 5 maart in het Castellum. Tom in de buurt is ook aanwezig.

Meer lezen

Nieuwe groep Omgaan met rouw en verlies gaat 27 februari 2023 van start

Wil je jouw verdriet beter verwoorden naar jezelf en naar anderen? Wil je meer jezelf zijn en de overledenen een plaats geven in jouw herinneringen? Kom dan naar de vier bijeenkomsten over rouwverwerking. De groep gaat op 27 februari van start in Alphen aan den Rijn.

Meer lezen

TOM on Tour voor jonge mensen met dementie vanaf 11 januari van start!

Vanaf volgende week woensdag komt een groep jonge mensen (40 – 65) met een vorm van dementie samen. De tour begint met een heerlijk bakje koffie of thee, om vervolgens samen op pad te gaan naar een activiteit.

Meer lezen

Succesvolle Dag van de Mantelzorg in Archeon voor mantelzorgers uit Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop

Succesvolle Dag van de Mantelzorg in Archeon voor mantelzorgers uit Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop

Meer lezen

Wegwijs in relatie en scheiding: spreekuur van Tom in de buurt biedt ondersteuning

Wegwijs in relatie en scheiding: spreekuur van Tom in de buurt biedt ondersteuning

Meer lezen

Gratis trainingen over dementie en over eenzaamheid voor ondernemers uit Alphen aan den Rijn

Gratis trainingen over dementie en eenzaamheid voor ondernemers uit Alphen aan den Rijn

Meer lezen

10 november is het de dag van de mantelzorg

Thécla Ammerlaan werkt als mantelzorgconsulent voor Tom in de Buurt in de Rijnstreekgemeenten. Samen met haar collega’s organiseert zij jaarlijks de dag van de mantelzorg op 10 november. Dit jaar is het georganiseerd in het museumpark Archeon in Alphen.

Meer lezen

Tom in de buurt is de toegang voor Wmo-aanvragen: “We kijken altijd naar het totaalbeeld”

We spraken met Matthieu van Schuppen over de hulp en ondersteuning die Tom in de buurt biedt bij Wmo-aanvragen.

Meer lezen

Moet jij de energietoeslag nog aanvragen?

Heb jij recht op deze energietoeslag? Loop je vast met het aanvragen van de toeslag? Of weet je gewoon niet waar je moet beginnen? Schroom dan niet om hulp te vragen!

Meer lezen

Meld je aan voor de Dag van de Mantelzorg 2022 in Archeon

10 november 2022 is weer de Dag van de Mantelzorg. Tom in de buurt organiseert een feestelijk programma in Archeon voor mantelzorgers uit de gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.

Meer lezen

Tom in de buurt biedt hulp bij financiële problemen met de training ‘Uitkomen met inkomen’

De stijging van prijzen en het daarbij horende koopkrachtverlies. Het is bijna dagelijks in het nieuws. Het is geen nieuw probleem, maar wel een probleem dat bij steeds meer mensen voorkomt. De training ‘Uitkomen met inkomen’, van Tom in de buurt, helpt hierbij. Trainer Jordy van Soest vertelt over de inhoud van de training Uitkomen met inkomen, de mensen voor wie deze training bedoeld is, en de ondersteuning die Tom biedt bij financiële problemen.

Meer lezen

Volg de training Weerbaarheid voor meiden!

Wil je nee leren zeggen? Wil je sterker in je schoenen staan? Wil je jezelf kunnen verdedigen? Als je ja hebt geantwoord op deze vragen is de training Weerbaarheid voor meiden iets voor jou!

Meer lezen

Mantelzorgers in het zonnetje door Tom in de Buurt

Voor mantelzorgers was er een vaartocht door Boskoop op 25 mei. Het uitje werd georganiseerd door Tom in de buurt voor mantelzorgers uit de gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.

Meer lezen