Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ons nieuws

Categorieën

De onmisbare rol van Mantelzorgers

Mantelzorg is een daad van liefde, maar kan ook een zware last zijn, of je nu zorgt voor een familielid of een buurman. Tanja en Thécla, werkzaam bij Tom in de Buurt, delen hun inzichten en ervaringen om mantelzorgers verder te helpen.

Meer lezen

Dagbesteding Beijzonder Welkom gaat uitbreiden met een tweede locatie in Aarlanderveen

Beijzonder Welkom is een beproefd concept en bekend als samenwerkingspartner van Tom in de buurt. Vanaf 1 juli 2024 opent Beijzonder Welkom een tweede dagbestedingslocatie voor mensen met dementie, niet-aangeboren hersenletsel en eenzame ouderen.

Meer lezen

Praktijkondersteuners-Sociaal bij huisartsen Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop

Sinds kort zijn bij zeven huisartspraktijken in Alphen aan den Rijn en één in Nieuwkoop een Praktijkondersteuner-Sociaal (PO-Sociaal) gestart. De PO-Sociaal houdt op regelmatige basis spreekuur.

Meer lezen

Uitnodiging Voorlichtingsochtend 'Trap niet in snelle babbeltrucs' op 7 mei

Ouderen zijn vaak de dupe van ordinaire babbeltrucs. Deze truc van oplichting komt dan ook steeds vaker voor. Tijdens deze ochtend geeft de wijkagent van Alphen Noord een actieve presentatie over hoe om te gaan met babbeltrucs.

Meer lezen

Hulp bij financiële problemen met de training 'Omgaan met geld'

De stijging van prijzen en het daarbij horende koopkrachtverlies. Het is bijna dagelijks in het nieuws. Het is geen nieuw probleem, maar wel een probleem dat bij steeds meer mensen voorkomt. De training ‘Omgaan met geld’, van Tom in de buurt, helpt hierbij. Trainer Jordy van Soest vertelt over de inhoud van de training, de mensen voor wie deze training bedoeld is en de ondersteuning die Tom biedt bij financiële problemen.

Meer lezen

Crea4You in de Wielewaal

Ontdek De Wielewaal, dé nieuwe ontmoetingsplek waar jouw aanwezigheid het verschil maakt! Sinds 8 januari nodigen we je uit om binnen te lopen, nieuwe mensen te ontmoeten en actief deel te nemen aan diverse activiteiten.

Meer lezen

Aangepaste openingstijden tijdens en rondom de feestdagen

Op maandag 25, dinsdag 26 december 2023 en nieuwjaarsdag, maandag 1 januari 2024, is Tom in de buurt gesloten. Buiten deze dagen kun je op de gebruikelijke openingstijden bij ons terecht: bij de inlooplocaties, en natuurlijk telefonisch (088 900 4567) of via e-mail (info@tomindebuurt.nl).

Meer lezen

Wijziging inloopspreekuren Maatschappelijke opvang vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 wijzigen de inloopspreekuren voor maatschappelijke opvang voor inwoners uit Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Er komen meer inlooplocaties beschikbaar.

Meer lezen

Klanttevredenheidsonderzoek Tom in de buurt

Tom in de buurt voert vanaf 27 november 2023 een klanttevredenheidsonderzoek uit. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau; Right Marktonderzoek.

Meer lezen

Uitnodiging Dag van de Mantelzorg: Theater Surprise Show ‘Zeikwijf in (Mantel)zorgland’

Tom in de buurt organiseert voor de mantelzorgers uit gemeenten Alpen aan den Rijn en Nieuwkoop een middag Theater Surprise Show. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom bij deze theatershow. In Nieuwkoop op zondagmiddag 1 oktober 2023, in Alphen aan den Rijn op zondagmiddag 29 oktober 2023.

Meer lezen

Tom in de buurt heeft het ISO 9001/ 2015 certificaat behaald!

De externe audit voor onze ISO 9001/ 2015-certificering is succesvol verlopen. Met als resultaat dat we het certificaat hebben behaald.

Meer lezen

Kom naar de gezondheidsmarkt in Boskoop

Je gezondheid is belangrijk. Maar wat is gezond? Dat kom je te weten op de Gezondheidsmarkt op vrijdag 29 september 13.30 tot 17.00 uur in de Bethelkerk in Boskoop. Tijdens deze beurs kan je op een leuke gezellige manier bewust worden van je eigen gezondheid. Tom in de buurt is ook aanwezig.

Meer lezen

Activiteiten in Kaag en Braassem voor mensen met geheugenproblemen of die eenzaam zijn

Activiteiten in Kaag en Braassem voor mensen met geheugenproblemen of die eenzaam zijn

Meer lezen

Tom zoekt een coördinator (op vrijwillige basis) voor in de Ruil- en cadeauwinkel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die de coördinatie op zich wil nemen voor onze ruil- en cadeauwinkel binnen buurthuis De Som.

Meer lezen

Vraag het mantelzorgcompliment aan

Zorg je al langere tijd voor een naaste die ziek is of hulpbehoevend? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor het mantelzorgcompliment. Met het mantelzorgcompliment willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braasem, mantelzorgers die langdurig en intensief voor een naaste zorgen, bedanken voor hun inzet.

Meer lezen

Opening BuurtSportVerening Topaas in Alphen aan den Rijn

Op woensdag 21 juni vond de kick-off plaats van de nieuw opgerichte Alphense buurtsportvereniging ‘Topaas’. Sporten is een manier om gezonder te leven maar ook om je sociale netwerk op te bouwen. Om dit bereikbaar te maken voor alle Alphense inwoners hebben Kwadraad en Alphen Vitaal in samenwerking met Life Goals Nederland de handen ineen geslagen en openen vandaag op 21 juni een BuurtSportVereniging.

Meer lezen

Alzheimercafé Rijnstreek - 'De kracht van muziek en bewegen' op 8 juni 2023

In Wijkcentrum Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn wordt donderdagavond 8 juni 2023 het Alzheimer Café gehouden. Dit keer met het thema 'De kracht van muziek en bewegen'.

Meer lezen

AD artikel 'Op pad met Tom on Tour'

Voor inwoners van de Rijnstreekgemeenten die in hun leven ergens tegenaan lopen of een zorgvraag hebben, is hulp nooit ver weg. Zes welzijnsorganisaties hebben hun krachten gebundeld zodat iedereen die dat nodig heeft, kan rekenen op de beste begeleiding en ondersteuning van zorgprofessionals in de buurt.

Meer lezen

Paasmarkt 7 april bij Het Facet

Op vrijdag 7 april is het zover: de Paasmarkt! Tussen 11:00 en 15:00 is de Van Lennepstraat gevuld met kraampjes van de Meerkoet, een tafel met nagellak en schmink, een grabbelton, diverse sportactiviteiten en een knutselhoek.

Meer lezen

Zondag 5 maart 2023: Internationale Vrouwendag in Alphen aan den Rijn

Stap uit je bubbel! En kijk wat jij gemeen hebt met vrouwen van verschillende nationaliteiten. Je ontdekt het op Internationale Vrouwendag in Alphen aan den Rijn. We vieren Internationale Vrouwendag op 5 maart in het Castellum. Tom in de buurt is ook aanwezig.

Meer lezen

Nieuwe groep Omgaan met rouw en verlies gaat 27 februari 2023 van start

Wil je jouw verdriet beter verwoorden naar jezelf en naar anderen? Wil je meer jezelf zijn en de overledenen een plaats geven in jouw herinneringen? Kom dan naar de vier bijeenkomsten over rouwverwerking. De groep gaat op 27 februari van start in Alphen aan den Rijn.

Meer lezen

TOM on Tour voor jonge mensen met dementie vanaf 11 januari van start!

Vanaf volgende week woensdag komt een groep jonge mensen (40 – 65) met een vorm van dementie samen. De tour begint met een heerlijk bakje koffie of thee, om vervolgens samen op pad te gaan naar een activiteit.

Meer lezen

Toegang Ondersteuning met wonen en Maatschappelijke opvang vanaf 1 januari 2023 door Tom in de buurt

Vanaf 1 januari 2023 gaat Tom in de buurt de toegang tot ondersteuning met wonen organiseren voor de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Daarnaast hebben de Rijnstreekgemeenten per 1 januari 2023 de verantwoordelijkheid om te voorkomen dat inwoners dakloos worden door in te zetten op preventieve maatregelen. In het geval een inwoner toch dakloos dreigt te raken, kan hij of zij zich melden bij de lokale toegang van Tom in de buurt.

Meer lezen

Succesvolle Dag van de Mantelzorg in Archeon voor mantelzorgers uit Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop

Succesvolle Dag van de Mantelzorg in Archeon voor mantelzorgers uit Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop

Meer lezen