Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat buiten bereik

Vanwege een storing is onze chat momenteel minder goed bereikbaar. Wil je ons bereiken, neem dan contact op via 088 900 4567 of vul het contactformulier in op onze contactpagina. Excuses voor het ongemak!

Schulden

Tom in Kaag en Braassem

Wonen, werk en geld

Soms ontstaan er schulden. Veel mensen schamen zich daarvoor, voelen zich schuldig naar hun kinderen of zeggen met een smoesje een verjaardag af. Je probeert om alles te betalen en regelingen te treffen. Of misschien vul je het ene gat met het andere gat. Misschien vind je het eng om in de brievenbus te kijken of krijg je hartkloppingen als er wordt (aan)gebeld. Heb je veel stress, of kom je er niet meer uit? Zoek dan zo snel mogelijk hulp. Tom in de buurt kan je op weg helpen.

Papierwinkel: hulp bij je administratie

Je kunt naar de Papierwinkel om samen overzicht te creëren in je administratie.

In de gemeente Kaag en Braassem kun je op verschillende plekken binnenlopen bij een Papierwinkel. Je vind op de website van De Driemaster hier meer informatie over.

Informatie over de Papierwinkel

Vroegsignalering schulden

Het voorkomen van schulden, dat is waarom dit initiatief door de gemeente is opgezet. Tom in de buurt voert deze taak voor de gemeente uit.

De Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) verplicht energie- en drinkwaterbedrijven, zorgverzekeraars, woningcorporaties en andere verhuurders van woonruimte om betaalachterstanden te melden aan de gemeente.

Als je een rekening niet (op tijd) betaald, word je benaderd door iemand van het team vroegsignalering van Tom in de buurt. We komen bij je langs, nemen telefonisch contact met je op of sturen een e-mail of brief. Voordat we bij je langs komen sturen we je eerst een brief. Je mag ons altijd vragen om legitimatie.

We kunnen je o.a. helpen bij het afspreken van een betalingsregeling, je doorverwijzen naar (schuld)hulpverlening of advies geven.

Heb je een vraag? Neem contact op met team vroegsignalering via vroegeropaf@tomindebuurt.nl.

Schuldhulpverlening

Heb je schulden of betalingsachterstanden en kom je er zelf niet meer uit? Vraag dan de Helpdesk Geldzaken om hulp.

Samen met een schuldhulpverlener van de gemeente kun je kijken naar mogelijke oplossingen en samen bepalen welke hulp het beste voor je is. De schuldhulpverlening in gemeente Kaag en Braassem wordt geregeld door de gemeente Alphen aan den Rijn.

Lees meer over schuldhulpverlening

Hulp bij acute financiële problemen

Stichting Sociaal Noodfonds Kaag en Braassem biedt financiële hulp bij acute financiële problemen.

Lees meer over Stichting Sociaal Noodfonds Kaag en Braassem

Trek aan de bel bij geldzorgen

Merk jij dat je moeite hebt om rond te komen iedere maand? Aarzel dan niet en neem contact op met Tom in de buurt.
Neem contact op met Tom in de buurt