Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat met ons!

Welkom bij Tom in de buurt! Heb je een vraag? Stuur ons gerust een berichtje via de chat, we helpen je graag.

Voor professionals en samenwerkingspartners

Tom in de buurt werkt in de wijk nauw samen met professionals en partners. Hieronder vind je het nieuws voor onze partners. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief voor stakeholders.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Met de nieuwsbrief blijf je als stakeholder op de hoogte van al het relevante nieuws. Je kunt je ieder moment afmelden.

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan

Toegang Ondersteuning met wonen vanaf 1 januari 2023 door Tom in de buurt

Vanaf 1 januari 2023 gaat Tom in de buurt de toegang tot ondersteuning met wonen organiseren voor de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Mocht een inwoner een beschikking krijgen voor ondersteuning met wonen en op de wachtlijst staan, dan gaan we ook met hem/haar bekijken wat er tussentijds nodig is in de vorm van:

  • individuele ondersteuning
  • dagbesteding
  • herstelactiviteiten

Daarbij is in kaart gebracht wat er binnen Tom in de buurt aan aanbod/dagbesteding is en we zullen dit aanbod 1 januari ook uitbreiden. Hierin werken we samen met partijen die in onderaanneming dagbesteding aanbieden.

Toegang Maatschappelijke opvang vanaf 1 januari 2023 door Tom in de buurt

De Rijnstreekgemeenten hebben per 1 januari 2023 de verantwoordelijkheid om te voorkomen dat inwoners dakloos worden door in te zetten op preventieve maatregelen. In het geval een inwoner toch dakloos dreigt te raken, kan hij zich melden bij de lokale toegang van Tom in de buurt.

Vanuit bemoeizorg sluiten we aan bij het Open Venster; de plek waar straks de inwoner zich fysiek kan melden als er sprake is van dreigende dakloosheid. Daarnaast kan de inwoner zich ook melden op de plekken waar Tom in de buurt in de wijk aanwezig is. Kortom mooie ontwikkelen die begin 2023 verder vorm zullen gaan krijgen.

Chat met ons