Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat buiten bereik

Vanwege een storing is onze chat momenteel minder goed bereikbaar. Wil je ons bereiken, neem dan contact op via 088 900 4567 of vul het contactformulier in op onze contactpagina. Excuses voor het ongemak!

Zwemmen voor mensen met dementie

Zwemmen voor iedereen met (een vermoeden van) dementie en hun begeleider/mantelzorger. Zwemmen is ontspannend en bewegen heeft een positieve uitwerking op het geheugen. En als mantelzorger ontmoet je andere mantelzorgers en kun je ervaringen uitwisselen. Er is een deskundige zweminstructeur aanwezig, als ook extra vrijwilligers.

De deelnemers zijn vrij om mee te doen aan oefeningen, maar kunnen ook – onder begeleiding – naar eigen behoefte zwemmen. Na afloop is er gelegenheid om (op eigen kosten) koffie of thee te gebruiken.

Zwemmen voor mensen met dementie

Verhaal uit de praktijk

"De eerste keer zonk ik als een baksteen! En dat terwijl ik altijd een waterrat was. Wist niet wat me overkwam. Ondanks dat ik veel aan watersport gedaan heb in mijn jonge jaren, was ik kwijt hoe het moest en zonk ik gewoon naar de bodem."

Dit vertelt Cees Fokke Bosch (85 jaar) aan iedereen die het horen wil. Cees heeft (naast zijn markante snor) een, zoals hij zelf zegt, kolibrie in z’n kop. Vermoedelijk een vorm van parkinsonnisme. Het grote probleem is de onbalans waardoor hij steeds vaker valt. “En toen ontdekten we het programma van Tom in de buurt, zwemmen met dementie bij de Tweesprong. Een keer in de maand op vrijdagochtend.”

Lees het gehele verhaal hier:

Opa Snor ontdekt zwemmen met dementie voor ouderen

Aanmelden voor Zwemmen voor mensen met dementie

Kies hieronder één of meerdere datums.

(Optioneel)
(Optioneel)