Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Maatjes voor mensen met dementie

Tom in Alphen aan den Rijn

Dementie en NAH

Maatjes zijn vrijwilligers die met anderen activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld wandelen, winkels bezoeken, een kopje koffie drinken. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon met iemand te praten en diegene gezelschap te houden.

Maatjes kunnen veel betekenen voor mensen met dementie. Samen met de wijkcoach van Tom in de buurt kun je bekijken welke activiteiten of ondersteuning passend is en aansluit bij de interesses.

Training voor maatjes

Om een zo passend mogelijke match te maken met de aanvrager, wordt met de vrijwilliger eerst een kennismaking en screening gehouden.

Maatjes die we koppelen aan mensen met dementie bieden we een training. Een specialist op het gebied van dementie vertelt meer over dementie. Daarnaast kun je erop rekenen dat Tom in de buurt je steunt en begeleidt in het maatje-zijn. We volgen de gemaakte matches op afstand of dichtbij waar dat mogelijk of gewenst is.

Zoek je een maatje of wil je maatje worden?

Neem dan contact op met Tom in de buurt.

Contact opnemen met Tom in de buurt