Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Sombere gevoelens en gedachten

Tom in Alphen aan den Rijn

Hoe ik mij voel

Misschien loop je al een tijdje rond met gedachtes en gevoelens die je niet vrolijk maken. Dit noemen we sombere gedachtes.

Hoe kan Tom in de buurt je ondersteunen?

Als het veel of vaak voorkomt dat je sombere gedachten hebt, is het goed om hiermee aan de slag te gaan. Dat kan allereerst al door deze gedachten te delen: met iemand uit je vriendenkring, familie of iemand anders die je vertrouwd. Door gedachten te delen creëer je weer helderheid in je hoofd.

Respijthuis

Het Respijthuis is een veilige plek voor wie het even tegenzit. Met ‘respijt’ wordt de tijdelijke opvang bedoeld als er extra behoefte is aan een veilige en ondersteunende omgeving. Meestal is er sprake van oplopende stress waardoor risico bestaat dat psychische en/of sociale problemen verergeren. Het Respijthuis is een kleinschalige en tijdelijke logeerplek voor mensen met psychische problemen uit de gemeenten Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Kaag & Braassem.

Meer over het Respijthuis

Houden de sombere gedachten langer aan?

Houden de sombere gevoelens en gedachten langere tijd aan en lukt het zelf niet om er verandering in te krijgen? Dan kan Tom in de buurt je helpen. Door middel van gesprekken ga je samen met een wijkcoach van Tom in de buurt aan de slag met jouw doelen en veranderwensen.

Neem contact op met Tom in de buurt

Ont-moeten op maandag

Begint het na een periode van tegenslag weer te ‘kriebelen’? Wil je graag weer aan de slag, misschien een hobby zoeken, nieuwe mensen ontmoeten of je woning onder handen nemen? Begin de week goed met Ont-moeten op maandag van Lumen!
Meer over Ont-moeten op maandag van Lumen

Respijthuis

Het Respijthuis is een veilige plek voor wie het even tegenzit. Het Respijthuis is een kleinschalige en tijdelijke logeerplek voor mensen met psychische problemen uit de gemeenten Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Kaag & Braassem.