Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Stress of overspannen

Tom in Alphen aan den Rijn

Hoe ik mij voel

Stress is heel normaal. Gebeurtenissen, verplichtingen, verwachtingen en problemen kunnen veel impact hebben op je leven. Veel stress en/of langere tijd stress hebben, is niet gezond voor je. Dan merk je dat je snel geïrriteerd bent, dat je moeite hebt om dingen te onthouden of dat je erg moe bent. Aan je lichaam merk je een snelle hartslag, een opgejaagd gevoel, of hoofdpijn.

Als het je niet meer lukt om je dagelijkse taken te doen, ben je overspannen. Als je dan niets veranderd, kun je een burn-out krijgen.

Wat kun je zelf doen?

Je geest én lichaam moeten weer leren om tot rust te komen. Zeker als je denkt dat je daar geen tijd voor hebt, moet je het juist doen! Merk je dat je te veel stress hebt? Dit kun je zelf al doen:

  • Ga een aantal keer per dag 10 minuten op de bank zitten en rustig ademhalen.
  • Plan een aantal keer per week tijd voor jezelf in.
  • Kijk kritisch naar jezelf: hoe heeft het zo ver kunnen komen? Houd ik te veel ballen in de lucht, werk ik te hard of te lang, wil ik alles perfect doen?

Hulp bij stressklachten

Zoek zo snel mogelijk hulp als je merkt dat je teveel stress hebt. Neem hiervoor contact op met Tom in de buurt. Je kijkt dan samen met de wijkcoach waar de stress vandaan komt en hoe dit opgelost kan worden.
Contact met Tom in de buurt