Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Oude Wereld, Alphen aan den Rijn

De oude wereld 51 - 59
2408NVAlphen aan den Rijn
  • Dinsdag en donderdag 10.00 tot 15.00 uur

De Oude Wereld is een dagbestedingslocatie in Alphen aan den Rijn, die zich richt op somatische ouderen.

Welke activiteiten zijn er in De Oude Wereld?

Er zijn individuele- en groepsactiviteiten. Deze activiteiten zijn erop gericht om onderling interactie en contact te hebben. Met deze activiteiten werken we ook aan doelen, zoals het vergroten van de eigenwaarde.

  • Bewegen
  • Bingo
  • Geheugenspellen
  • Persoonsgerichte activiteiten zoals verven, inkleuren, diamondpainting, het maken van een kruiswoordpuzzels en wandelen.

Neem contact op met Tom in de buurt

Neem dan contact op met Tom in de buurt. Als je contact hebt opgenomen, wordt er misschien een leefgesprek ingepland met een casemanager. Jullie kijken in dat leefgesprek samen naar de problemen die je tegenkomt én de mogelijke oplossingen. Een oplossing is bijvoorbeeld dagbesteding.

Neem contact op met Tom in de buurt

Een verhaal uit de praktijk

"Onze doelgroep bestaat uit mensen met somatische klachten. Sommige deelnemers zijn in een isolement terechtgekomen, door bijvoorbeeld het verlies van hun partner. Zij hebben behoefte aan gezelligheid en sociale contacten en hopen dit bij ons te vinden. Wij werken daarnaast ook aan hun zelfredzaamheid door de deelnemers deel te laten nemen aan huishoudelijke taken, zoals het snijden van groenten voor de soep en het klaarmaken van salades, tafels dekken en afruimen. Als wij de deelnemers bedanken voor hun hulp, krijgen wij vaak als reactie te horen: "fijn dat wij ons nuttig kunnen voelen". Sommige deelnemers hebben een chronische ziekte, zoals Parkinson, MS en CVS.Zoals één van onze deelnemers, een mevrouw van 67 jaar en bekend met een progressieve vorm van MS. Deze mevrouw had het erg naar haar zin op ons gezellige clubje (zoals ze dit zelf noemde), maar is naar een andere vorm van ondersteuning gegaan. We konden niet meer de structuur bieden die ze nodig had. Haar echtgenoot, waar we regelmatig contact mee hadden, bleek overbelast te raken. Hij moest haar - op de dagen dat mevrouw niet op het OC was - continue in de gaten houden. En ondanks dat meneer een buddy regelde en volledig thuis ging werken, werd de zorg te intensief.

Bij het afscheid nemen vloeiden er tranen, bij mevrouw en de andere deelnemers. Ze was volledig opgenomen in de groep."