Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat buiten bereik

Vanwege een storing is onze chat momenteel minder goed bereikbaar. Wil je ons bereiken, neem dan contact op via 088 900 4567 of vul het contactformulier in op onze contactpagina. Excuses voor het ongemak!

Onzekerheid en zelfbeeld

Tom in Kaag en Braassem

Hoe ik mij voel

Durf je niet te zeggen wat je werkelijk vindt? Ben je bang om niet aardig gevonden te worden? Durf je geen kritiek te geven of voel je je snel schuldig? Iedereen is wel eens onzeker over hoe je doet of hoe je je gedraagt. Maar als die negatieve gedachten de overhand nemen, dan laat je je misschien teveel beïnvloeden door anderen. Je past jezelf dan teveel aan aan anderen. Daardoor ga je over je eigen grenzen heen.

Assertiever worden

Als je assertiever wordt, dan is er een goede balans tussen je eigen belangen én de belangen van anderen. Dus je houdt rekening met anderen, zonder dat je over je eigen grenzen heen gaat. Dat is goed te zien in een schema.

Bekijk het schema over assertiviteit

Hoe kan Tom in de buurt je helpen?

Volg een assertiviteitstraining van Tom in de buurt.

Je kunt ook individuele gesprekken voeren met een wijkcoach. Samen bespreek je dan wat jou het beste helpt. Neem hiervoor contact op met Tom in de buurt.

Contact met Tom in de buurt