Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ik maak mij zorgen om iemand anders of wil een signaal doorgeven over iemand anders

Tom in Nieuwkoop

Hoe ik mij voel

Maak je je zorgen over iemand? Bijvoorbeeld omdat je merkt dat iemand zich anders gedraagt dan normaal? Of heb je misschien vermoedens dat het slecht gaat met iemand anders? Wil je misschien iets opmerkelijks doorgeven? Bijvoorbeeld een buurman of buurvrouw die niet zoveel mensen ziet en waarvan je vermoed dat deze erg eenzaam is? Het is belangrijk en goed dat we naar elkaar omkijken en het signaal door te geven.

Het is belangrijk om signalen door te geven aan hulpverleners

Problemen worden vaak pas zichtbaar als ze erger worden. Als er op tijd hulpverlening is om ondersteuning te bieden, kan dat misschien worden voorkomen.

Waar kun je een signaal doorgeven?

Je kunt het signaal doorgeven aan Tom in de buurt. Een medewerker van Tom in de buurt gaat actief langs bij de inwoner om te vragen of diegene misschien ondersteuning kan gebruiken.

Als een medewerker van Tom in de buurt is langs geweest, dan kan het gebeuren dat die inwoner de ondersteuning of hulp afwijst. Als de medewerker van Tom in de buurt dan wel (ernstige) zorgen heeft, dan doet de medewerker een melding bij Meldpunt zorg en overlast.

Als je je zelf al ernstig zorgen maakt, dan kun je ook direct een melding bij Meldpunt zorg en overlast doen.

Een signaal doorgeven aan Tom in de buurt

Een signaal doorgeven aan Tom in de buurt

Een medewerker van Tom in de buurt gaat dan actief langs bij de inwoner om te vragen of diegene misschien ondersteuning kan gebruiken.
Contact met Tom in de buurt