Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Onze chat is momenteel niet beschikbaar

Vanwege technische redenen is onze chatmodule op dit moment niet bereikbaar. We werken aan een oplossing.

Sombere gevoelens en gedachten

Tom in Nieuwkoop

Hoe ik mij voel

Misschien loop je al een tijdje rond met gedachtes en gevoelens die je niet vrolijk maken. Dit noemen we sombere gedachtes.

Hoe kan Tom in de buurt je ondersteunen?

Als het veel of vaak voorkomt dat je sombere gedachten hebt, is het goed om hiermee aan de slag te gaan. Dat kan allereerst al door deze gedachten te delen: met iemand uit je vriendenkring, familie of iemand anders die je vertrouwd. Door gedachten te delen creëer je weer helderheid in je hoofd.

Respijthuis

Het Respijthuis is een veilige plek voor wie het even tegenzit. Met ‘respijt’ wordt de tijdelijke opvang bedoeld als er extra behoefte is aan een veilige en ondersteunende omgeving. Meestal is er sprake van oplopende stress waardoor risico bestaat dat psychische en/of sociale problemen verergeren. Het Respijthuis is een kleinschalige en tijdelijke logeerplek voor mensen met psychische problemen uit de gemeenten Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Kaag & Braassem.

Meer over het Respijthuis

Houden de sombere gedachten langer aan?

Houden de sombere gevoelens en gedachten langere tijd aan en lukt het zelf niet om er verandering in te krijgen? Dan kan Tom in de buurt je helpen. Door middel van gesprekken ga je samen met een wijkcoach van Tom in de buurt aan de slag met jouw doelen en veranderwensen.

Neem contact op met Tom in de buurt

Vrijdagmiddaginloop Trefpunt voor mensen met psychische problemen

Iedere vrijdag

Het Trefpunt, Toermalijnstraat 1, Alphen aan den Rijn

Eerst volgende datum:

Toon alle data van dit evenement

Als je last hebt (gehad) van psychische problemen, kan het lastig zijn om na een moeilijke tijd of opname weer de draad op te pakken. Tijdens de inloop is er een luisterend oor beschikbaar.

Meer informatie