Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat met ons!

Welkom bij Tom in de buurt! Heb je een vraag? Stuur ons gerust een berichtje via de chat, we helpen je graag.

Alzheimercafé Rijnstreek - 'De kracht van muziek en bewegen' op 8 juni 2023

30 mei 2023

In Wijkcentrum Kerk en Zanen, Oude Wereld 57, 2408 NV te Alphen aan den Rijn wordt donderdagavond 8 juni 2023 het Alzheimer Café gehouden. Het thema van de avond is: 'De kracht van muziek en bewegen'.

Muziek verbindt mensen, ook mensen met dementie. Samen muziek maken, luisteren of bewegen op muziek doet mensen goed. Door fysiek te bewegen zet je ook de hersenen in beweging. Onderzoek wijst uit dat muziek en bewegen een positieve invloed hebben op de werking van de hersenen.

Veel van onze herinneringen zijn gekoppeld aan muziek. Denk aan hoogtepunten zoals verliefd zijn en trouwen, gebeurtenissen uit onze kindertijd. Het luisteren naar muziek levert voor mensen met dementie plezierige momenten op en laat zien hoe je met eenvoudige middelen kunt bijdragen aan hun welbevinden. Deze avond luisteren we naar live muziek en komen we ook zelf in beweging.

Het Alzheimer Café is vrij toegankelijk. Het is niet nodig om vooraf aan te melden.
Het Café wordt geleid door Netty Dronkert.
Koffie en inloop vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 tot 21.15 uur.