Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat met ons!

Welkom bij Tom in de buurt! Heb je een vraag? Stuur ons gerust een berichtje via de chat, we helpen je graag.

Gratis trainingen over dementie en over eenzaamheid voor ondernemers uit Alphen aan den Rijn

28 oktober 2022

Hoe herkennen ondernemers en werknemers dementie en hoe herkennen zij eenzaamheid bij klanten of bij collega’s? En hoe ga je daarmee om? Tom in de buurt organiseert bijeenkomsten over deze twee onderwerpen, gericht op ondernemers en werknemers uit de gemeente Alphen aan den Rijn.

Ruim een kwart (26 procent) van de Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Daarnaast groeit de groep van mensen met dementie. In 2040 zullen meer dan een half miljoen Nederlanders een vorm van dementie hebben.

Niet-pluis gevoel

Vaak hebben omstanders en naasten al een ‘niet-plus-gevoel’ bij contact met deze twee groepen mensen. Het is een onderbuikgevoel dat er iets niet klopt, zónder dat er een officiële diagnose is.

Ondernemers en werknemers van een winkel of andere organisatie kunnen die niet-pluis gevoelens ook hebben. Omdat deze mensen wel eens langs komen bij hen, óf omdat het collega’s zijn. Bijvoorbeeld een klant die regelmatig zijn of haar pinpas vergeet of een collega die na het verlies van een partner zich steeds meer terug lijkt te trekken.

Het is belangrijk om deze groepen mensen eventueel gepaste hulp en ondersteuning aan te bieden. Daarom biedt Tom in de buurt deze gratis trainingen over dementie en eenzaamheid voor ondernemers en werknemers.

Bijeenkomsten over dementie en over eenzaamheid voor ondernemers

Welke vormen van dementie en van eenzaamheid zijn er? Hoe herken je dementie, hoe herken je eenzaamheid en hoe ga je er vervolgens mee om? Waar en hoe kun je eventueel een melding doen? Tijdens de bijeenkomsten worden deze vragen behandeld. De bijeenkomsten zijn gratis.

Wanneer en waar zijn de bijeenkomsten?

  • Dinsdag 15 november 2022, van 19.30 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur) Gemeentehuis Alphen aan den Rijn, Stadhuisplein 1
  • Maandag 28 november 2022, van 12.15 – 15.00 uur (inloop vanaf 12.00 uur) Gemeentehuis Alphen aan den Rijn, Stadhuisplein 1
  • Woensdag 7 december 2022, van 19.30 – 22.00 uur (Inloop vanaf 19.15 uur) Kerk en Zanen, Oude Wereld 51, Alphen aan den Rijn