Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Mantelzorgers in het zonnetje door Tom in de Buurt

03 juni 2022

“Ik kan nu echt even de dagelijkse beslommeringen loslaten en mijn gedachten verzetten.” Dit was een van de reacties van een mantelzorger die meeging met de vaartocht door Boskoop op 25 mei. Het uitje werd georganiseerd door Tom in de buurt voor mantelzorgers uit de gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.

“Mantelzorgers leveren vaak dagelijks een topprestatie; ze staan vaak én langdurig voor een naaste klaar. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden,” vertelt Thécla Ammerlaan van Tom in de buurt. Om er een lekker uit te zijn, waren er twee boten gehuurd. De boot voer langs de kwekerijen van Boskoop. De gids vertelde uitgebreid over wat er te zien was en hoe het er vroeger aan toe ging.

Weer aan wal konden de mantelzorgers nog genieten van de Japanse tuin en van de prachtige planten bij Esveld. Natuurlijk was het ook nog tijd voor een kop koffie/thee met heerlijke huisgemaakte taart bij de theeschenkerij Yume. Daar werd er fijn nagepraat. De mantelzorgers konden zo weer een beetje opladen en hadden genoten van het uitje.

Mantelzorgondersteuning door Tom in de buurt

Tom in de buurt biedt mantelzorgondersteuning voor inwoners van gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Kijk op www.tomindebuurt.nl voor meer informatie. Je kunt ook bellen naar 088 900 4567 of een e-mailsturen naar mantelzorg@tomindebuurt.nl.