Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Chat buiten bereik

Vanwege een storing is onze chat momenteel minder goed bereikbaar. Wil je ons bereiken, neem dan contact op via 088 900 4567 of vul het contactformulier in op onze contactpagina. Excuses voor het ongemak!

Succesvolle Dag van de Mantelzorg in Archeon voor mantelzorgers uit Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop

16 november 2022

"Het is ónbetaalbaar dat u er bent," zo openden wethouders Tom de Kleer van Gemeente Nieuwkoop en Anouk Noordermeer van Gemeente Alphen aan den Rijn afgelopen donderdag de Dag van de Mantelzorg in Archeon. De mantelzorgers konden er gratis een dag op uit in het park, als welverdiende waardering voor hun zorg. "Ik voel me gezien én verwend," aldus een mantelzorger. De Dag van de Mantelzorg werd bezocht door zo’n 200 mantelzorgers.

Topprestatie

Mantelzorgers leveren dagelijks een topprestatie; ze staan vaak én langdurig voor een naaste klaar. “U zorgt altijd voor een ander, nu kunnen we eindelijk een beetje voor u zorgen,” openden de wethouders uit de gemeenten daarom deze dag.

Het dagje uit werd zeer gewaardeerd door de mantelzorgers: "Wat een heerlijke dag is dit, ik ben er helemaal uit,” vertelde één van de mantelzorgers. Mantelzorgers uit de gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop ontvingen ook het mantelzorgcompliment.

Ondersteuning voor mantelzorgers door Tom in de buurt

Tom in de buurt organiseert ondersteuning voor mantelzorgers in Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Zo zijn er regelmatig bijeenkomsten voor mantelzorgers. De eerstvolgende bijeenkomst is voor werkende mantelzorgers op dinsdag 29 november 2022, vanaf 19.00 uur, in De Zeehelden in Alphen aan den Rijn (Van Brakelstraat 3). Mantelzorgers kunnen dan vragen stellen of hun verhaal kwijt aan de mantelzorgconsulenten van Tom in de buurt.

Ook buiten deze bijeenkomsten kan een afspraak gemaakt worden met de mantelzorgconsulenten.